Читај ми!

Спремите се за пети Етно фјужн фест

Састави „Срце ми је на истоку“, „Сормех“, „Извор“ и "Shira U'tfila" покушаће да приближе домаћој публици традиционалну музику на петом Етно фјужн фесту. Од 18. до 21. јуна, у дворишту београдске синагоге персијски, јеврејски, оријентални звуци.

Музичари посвећени очувању традиционалне музике која потиче из различитих култура и истражују богате културне везе које постоје међу музиком региона, окупиће се на петом Етно фјужн фесту (Ethno Fusion Fest), најавила је београдска синагога.

Фестивал ће 18. јуна отворити ансамбл Либи Бамизрах „Срце ми је на истоку“ који окупља 13 музичара из седам земаља. У склопу креативне музичке радионице састав ће извести разноврсну традиционалну јеврејску музику на нов начин, комбинујући знања и стварајући нове музичке просторе.

Другог дана фестивала, у дрворишту београдске синагоге у Улици Маршала Бирјузова, наступиће група „Сормех“, трио чији репертоар чини оријентална музика и група „Извор“ која се бави чувањем и извођењем традиционалне музике Балкана.

Музичку смотру 21. јуна затвара традиционално "Shira U'tfila", једна од најомиљених група фестивалске публике, са старим и новим програмом и великом звездом, гошћом из Израела, Инбар Бакар.

Сви концерти почињу у 20.30, осим завршног фестивалског програма 21. јуна, који почиње у 22 сата. У случају лошег времена концерти ће се одржати у синагоги. Цена појединачне улазнице је 400 динара, а комплета за све наступе 1.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара