Читај ми!

"Daft Punk" имају албум и спот године!

Популарни француски дуо "Daft Punk" освојио је најзначајније награде на 56. додели Греми награда. Открићем године проглашени Меклмор и Рајан Луис.

Албум Random Access Memories француског дуета "Daft Punk" освојио је награду за најбољи албум године на 56. додели Греми (Grammy) награда у „Стејлпс центру“ у Лос Анђелесу.

На синоћној додели престижних музичких признања у САД, песма Royals, коју интерпретира новозеландска певачица Лорде добила је награду за најбољу песму године.

Get Lucky дуета "Daft Punk" проглашен је за најбољи спот.

Награду за откриће године добио је амерички реперски дует Меклмор и Рајан Луис.

Добитници Гремија за животно дело су бивши чланови британске групе "The Beatles" Пол Макартни и Ринго Стар, као и кантри звезда Крис Кристоферсон и бенд "Isley Brothers".

У категорији за најбољи соло наступ награђена је новозеландска певачица Лорде за нумеру Royals, док је за наступ у категорији најбоља група/дует награђен "Daft Punk" за Get Lucky.

Амерички музичар Херб Алперт добио је награду у категорији најбољи инструментал албум (Сteppin'Out), док је у категорији за најбољи поп албум награду добио Бруно Марс за песму Unorthodox Jukebox, а за најбољи денс снимак признање је добио Зед (Zedd featuring "Foxes") за нумеру Clarity.

Најбољи денс албум је Random Access Memories (Daft Punk), најбољи поп албум To Be Loved (Мајкл Бубле), а као најбољи рок извођач награђен је бенд "Imagine Dragons" (Radioactive).

Најбољи рок снимак је Cut Me Some Slack (Дејв Грол, Пол Макартни, Крист Новоселић и Пет Смир), најбољи рок албум је Celebration Day (Led Zeppelin), а најбољи алтернативни албум Modern Vampires Of The City (Vampire Weekend).

Награда за најбољи реп наступ и за најбољу реп нумеру припала је Меклмору и Рајану Луису са Ванзом за Thrift Shop са албума The Heist, који је проглашен и за најбољи реп албум.

За најбољи кантри албум проглашен је Same Trailer Different Park Кејси Масгрејвс, за најбољу соло џез импровизацију награђен је Вејн Шортер, а албум Ziggy Marley In Concert (Зиги Марли) изабран је за реге албум године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара