Читај ми!

„Битлси“ на Бајагином концерту

Неће се само Бајагини хитови слушати 27. децембра у новосадском Спенсу, већ и „Битлса“ – трибјут бенд „Бестбит“ ће се побринути за то.

„Бестбит“ (Bestbeat), бенд који свира музику ливерпулских „Битлса“, наступиће као предгрупа на концерту "„Бајаге и Инструктора“ 27. децембра у Спенсу, у Новом Саду, којим завршавају турнеју поводом новог албума Даљина, дим и прашина, најавила је агенција „Лонг плеј“.

„Јако нам је драго што су нас 'Бајага и Инструктори' позвали да наступимо пред тако великим аудиторијумом. Наш наступ испред Бајаге није случајан, јер код њега несумњиво постоји утицај ливерпулске четворке, као и код многих светских музичара. Ко није слушао 'Битлсе', а бави се поп музиком - ту нешто није у реду“, рекао је члан групе „Бестбит“ Дамјан Дашић.

Осим што су „Бајага и Инструктори“ на крају песме Само нам је љубав потребна обрадили All You Need Is Love „Битлса“, Дашић подсећа на још једну везу београдског и ливерпулског бенда - басиста Мирослав Цветковић-Цвеле и бубњар Чеда Мацура учествовали су на албуму Rubber Soul Project (1996), на коме је група ентузијаста снимила своје верзије песама ливерпулског састава на основу наслова које су знали.

„Сада смо као 'Бестбит' учествовали у снимању другог дела тог албума, где сам ја био продуцент, Чеда је певао једну композицију, Цвеле је био супервизор, а Саша Локнер је свирао на албуму чији се излазак очекује почетком следеће године“, објаснио је Дашић.

За концерт „Бајаге и Инструктора“, који носи назив „Стари пут за Нови Сад“, улазнице коштају 800 динара за партер и 1.000 динара за трибине, али ће од 20. децембра важити нове цене – 1.000 динара за партер и 1.200 динара за трибине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво