Читај ми!

Натали Кол 5. новембра у Комбанк арени

Вишеструка добитница Греми награда, Натали Кол, ћерка легендарног џез и поп уметника Нета Кинга Кола, наступиће први пут у дугогодишњој каријери 5. новембра у Комбанк арени.

Ћерка легендарног џез и поп уметника Нета Кинга Кола, Натали Кол наступиће 5. новембра у Комбанк арени.

Натали Кол започела је каријеру почетком седамдесетих у соул жанру, да би се осамдесетих пребацила на поп и ритам и блуз стил, а затим деведесетих наставила корацима свог оца базирајући се на традиционалном попу коме је остала верна до 2010. године.

Од 1976. до 2009. године освојила је девет Греми награда, укључујући оне за најбољег женског ритам и блуз извођача (This Will Be, 1976), албум године (Unforgettable, With Love, 1992) и најбољи традиционални вокални поп албум (Still Unforgettable, 2009).

Упоредо је градила и глумачку каријеру, остваривши више од 300 улога, између осталог у популарним серијама Law and Order и Touched by an Angel, филмовима Lily in Winter и Always Outnumbered са Лоренсом Фишбурном.

Аутобиографски филм Livin for Love: the Natalie Cole Story снимљен је 2001. године, према аутобиoграфији Angel on My Sholder, у којој је детаљно описала своју борбу са зависношћу од наркотика.

Друге мемоаре објавила је 2010. године под називом Love Brought Me Back, тешку исповест о чекању на трансплантацију бубрега и о губитку сестре.

Инспирисана очевим извођењем латино песама, Натали Кол је у јуну ове године објавила албум на шпанском језику - Natalie Cole En Español.

Са оркестром је снимила 12 песама на којима су јој се придружили Андреа Бочели, Хуан Луис Гера, Артуро Сандовал и Нет Кинг Кол преко верзије коју је снимио 1958. године.

Натали Кол наступиће у Београду први пут у својој дугогодишњој каријери, а улазнице за концерт биће ускоро у продаји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво