Фестивал „Дан Д“, успомена на Делчу

Окршај осам перспективних поп и рок бендова одиграће се на „Дан Д“, 14. септембра код „Шољице“ на Чукарици. Београдска манифестација посвећена је успомени на музичара и мултимедијалног уметника Милана Делчића - Делчу.

Први такмичарски фестивал перспективних поп и рок извођача „Дан Д“, посвећен успомени на музичара и мултимедијалног уметника Милана Делчића - Делчу, одржаће се у Београду 14. септембра.

Манифестација ће почети откривањем спомен-плоче на кући у Кошутњаку у којој је Делча живео и стварао, најавили су организатори - Градска општина Чукарица и промотерска кућа „Лонг плеј“.

Спомен-плоча биће откривена у 17 сати на кући у улици Миле Јевтовић, број 20.

Музички програм почиње у 18 сати на позорници на отвореном, у Шчербиновој улици која се надовезује на плато „Шољица“ на Чукарици.

Осам младих бендова, одабраних на конкурсу на који је стигло 40 пријава из Србије и региона, такмичиће се за три главне награде.

На основу њихових наступа, награде у вредности од 25.000, 15.000 и 10.000 динара доделиће жири чији је председник Александар Васиљевић, некадашњи гитариста Делчине групе „У шкрипцу“.

Водитељ програма „Дана Д“ је музичар Дејан Цукић, а улаз је слободан.

Милан Делчић - Делча (1960-2011) био је мултимедијални уметник - драматург, писац, перформер, певач групе „У шкрипцу“.

Својим стваралаштвом и изузетно позитивним животним ставом био је отелотворење доброг духа Чукарице и Београда.

Отуда је логично да фестивал, чији је циљ да постане традиционалан и помаже новим музичким снагама, симболично понесе име „Дан Д“, односно „Делчин дан“ или „Дан Делче“, истичу организатори.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара