Читај ми!

Континуирано добри!

Плесна група „Континуум“ из Ниша, коју смо упознали у серијалу „Ја имам таленат“, на октобарском Светском првенству у хип-хопу у Копенхагену, наступиће као национални тим Србије. Ова група, која постоји и ради у оквиру плесног клуба „Свинг“ у Нишу, за кратко време доказала је да оно што раде – раде веома успешно!

Вежбају свакодневно, по неколико сати. Двадесет један члан, од 16 до 26 година, чини „Континуум“, нишку групу у којој су сви различити, али и сви имају нешто заједничко – љубав према плесу и тимском раду.

„Сви заједно функционишемо као једна перфектна целина, и поред тога што се концентришемо на плес, заједно се и сви много волимо и лепо слажемо, што је много битно да би један тим успео“, каже Катарина Динић, чланица групе.

„Ми смо једна јако добра екипа, и супер функционишемо и радим неке јако озбиљне ствари, јако се трудимо и то је довољан мотив да будеш просто ту, окружен неким супер људима, додаје Ивана Петровић, такође чланица „Континуума“.

„Откако сам дошао, отворила су се нека нова врата, нови погледи, проширио ми се хоризонт, савршено“, истиче Алекса Јовановић.

У тачкама које припремају, а од којих свака траје око три минута, труде се да направе нешто ново, што код нас до сада није виђено.

„А то је хип-хоп, који је био популаран и раније код нас, али смо хтели да га сведемо у оквире неке приче, да има неку поенту већу од самог играња“, објашњава тренер и кореограф Ђорђе Михајловић.

Међу пехарима плесног клуба „Свинг“ су и награде које је за свега три године освојио „Континуум“: два пута државни прваци, два пута први на интернационалним турнирима. Прошле године на Светском првенству осамнаести, што је, кажу велики успех.

„Они који се у свету баве хип-хопом, живе само за хип-хоп, и има много баш специјализованих хип-хоп група, које имају много, да кажем људи који су спремнији, који су старији, које много дуго постоје“, сматра Славица Огњановић, председник плесног клуба „Свинг“.

Успешни су били и у серијалу „Ја имам таленат“, где су, у четвртој сезони доспели до финала. А за светско првенство припремају се већ неколико месеци. Не желе да предвиђају пласман, али очекују највећи успех до сада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара