Читај ми!

Питер Гебријел 5. октобра у Арени!

Прославио се у групи „Џенезис“, а онда направио једнако успешну соло каријеру, његов спот за хит "Sladgehammer" најпуштанији је у историји МТВ-а, освајач је три Брит награде, шест Гремија и 13 МТВ награда – енглески музичар, певач и текстописац Питер Гебријел који 5. октобра наступa у Комбанк арени!

Светска поп легенда, аутор хита Sledgehammer који је ушао у историју као најизвођенији видео свих времена, Питер Гебријел, наступиће у Комбанк арени, 5. октобра.

Организатор концерта, светска продукција „Лајв нејшн“, премешта наступ Питера Гебријела из Загреба у Београд.

Након недавног објављивања реиздања албума So, хваљеног од публике и критике, као и након успешних наступа по Северној Америци, Петер Гебријел спреман је да турнеју "Back To Front" донесе и у Европу.

У Комбанк арени ће наступити са оригиналном поставком свог So бенда, и дати пресек најбољих делова своје каријере, као и извести све песме са албума So.

Објављен 1986. године, So је постао један од албума који је обележио музичку еру и освојио низ међународних признања.

Само у САД албум је продат у пет милиона примерака и донео велики хит Sledgehammer који је и дан данас најизвођенији видео клип у историји емитовања МТВ-јевог програма.

Само годину дана пре тога, када је Питер у фебруару 1985. године почео да ради на овом албуму, петом у његовој каријери, није ни слутио колико ће експлозиван и трајан утицај оставити на поп музику.

Албум So обилује хитовима као што су In Your Eyes – песма која је обележила филм Камерона Кроуа Say Anything, незабораван дует са Кејт Буш Don't Give Up, и сарадњом са низом угледних музичара попут Лори Андерсон, Стјуарта Копленда, Данијела Ланое, Џима Кера, Била Ласвела и Нила Роџерса. 

Описујући стварање албума на својој веб страници Гeбријел је изјавио: „Мислим да смо знали и тада да је албум одличан. Нисам био непознат уметник, иза мене су били хитови попут Shock The Monkey, Games Without Frontiers и Solsbury Hill, али након сваког хита намерно бих се повукао у сенку. So је означио крај идеје да будем неки тип култног уметника са ивице музичких кругова, поготово у Америци. Више није било опције да засијам па да се одмах сакријем у сенци“.

Јубилеј од 25 година од изласка албума So пружа могућност публици да истражи како је албум настао, животне приче које се крију иза сваке песме, увиди како су песме са годинама сазревале и еволуирале, а све то у изванредном наступу уживо. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара