Читај ми!

Егзит, за почетак громови, диско и ватромет!

Истинским поштоваоцима „Егзита“ нису сметали ни киша и грмљавина да уживају у наступима Марчела и „Исказа“, „Вива вокса“ и Најла Роџерса. Великим ватрометом над Петроварадинском трврђавом и званично обележен почетак највеће журке на Балкану.

Пљускови, грмљавина и ветар накратко су пореметили почетак „Егзита“, па је концерт Марчела каснио пола сата, што је репер, заједно са бендом „Исказ“, надокнадио динамичним и забавним наступом.

На отварању новосадске петодневне журке добре вибрације са главне бине послао је и „Вива вокс“, познат по вокалним и битбокс обрадама поп-рок музике, а хор је учествовао и у наступу трупе „Аркадиа“, осмишљеном у част рођендана Николе Тесле.

Велики ватромет над Петроварадинском тврђавом и званично је означио почетак највећег музичког догађаја на Балкану.

Звезда вечери био је Најл Роџерс који је на бину изашао у пратњи чланова групе „Шик“ и веома брзо главну бину и простор око ње претворио у огромну дискотеку.

На репертоару су били неки од најпознатијих хитова свих времена попут We are Family, Lost in Music, Like a Virgin, Let's Dance, Everybody Dance...

„Добро вече Србијо! Спремите се за забаву, јер ми ћемо вас вратити у време диско музике, шљокица и 'Студија 54'“, рекао је на почетку Роџерс обраћајући се публици истакавши да песме које буду извели нису обраде.

У први план светске музичке сцене Роџерс је доспео поново захваљујући сарадњи са француским двојцем „Дафт панк" и њиховом заједничком песмом Get Lucky, која је ове године недељама достизала прва места топ-листа широм света.

Иако песма не спада у репертоар бенда „Шик“, након завршетка концерта она се одмах зачула са разгласа и у публици изазвала невероватно одушевљење.

Роџерс је на бини остао до краја нумере, запањено слушајући људе који су громогласно отпевали сваки стих.

Овогодишњи „Егзит“ 14. је издање фестивала, а према очекивањима организатора, Петроварадинску тврђаву ће ове године посетити око 40.000 људи дневно.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво