Читај ми!

Одбројавање до „Егзита“

Пет дана, музичке звезде из више од 20 земаља света и 150.000 љубитеља добре музике! На Главној бини већ сутра Марчело и „Исказ“ и „Вива вокс“, а до понедељка Тврђава ће пулсирати у ритмовима бендова „Продиџи“, "Eyesburn", „Бед копи“, „Велики презир“, "Who See", „Дубиоза колектив“, „Репетитор“...

Дан уочи „највеће журке у крају“, Нови Сад све више почиње да личи на огромну кошницу. „Егзит“ траје од 10. до 14. јула, очекује се 150.000 посетилаца, а наступиће велике светске звезде као што су „Атомс фор пис“, Снуп Дог познат и као Снуп Лајон, Ник Кејв и ди-џеј Дејвид Гета.

На Главној бини већ сутра у 20.30 биће Марчело и „Исказ“, одмах затим и распевани момци и девојке из „Вива вокса“, а до раних јутарњих часова понедељка Тврђава ће пулсирати у ритмовима бендова „Продиџи“, "Eyesburn", „Бед копи“, „Велики презир“, "Who See", „Дубиоза колектив“, „Репетитор“...

Посетиоци стижу из више од 60 држава са свих континената, а на 14 музичких бина постављених на Петроварадинској тврђави и неколико бина за различите уметничке садржаје, публици ће се представити музичари из више од 20 земаља света.

Такође, предавачи са САЕ института држаће интерактивне радионице о музичкој продукцији у оквиру „Стејт оф Егзит“ зоне.

САЕ институт је факултет за аудио и дигиталну филмску продукцију, три-де анимацију, интерактивне медије, продукцију видео-игара и других области креативних индустрија. 

Програм бесплатних радионица биће доступан за регистроване учеснике фестивала из области аудио снимања и продукције, електронске музичке продукције и ди-џеј продукције, продукције лајв звука, као и низа актуелних тема у оквиру света музике свих жанрова.

Радионице ће водити Џејмс Ренда из Ливерпула, Енди Вард из Букурешта, Елени Темпонера из Атине, Грегора Земљича из Љубљане, а учествоваће и врсни предавачи из Београда. 

Према речима организатора, интересовање за фестивал је највеће у последњих пет година. Петроварадинска тврђава се „пуни“ великом брзином.

За сваки од пет дана већ је продато између 35.000 и 40.000 карата.

Капацитет Петроварадинске тврђаве је око 50.000 посетилаца, истичу организатори и подсећају да то значи да је остало још само мало улазница.

Први кампери и посетиоци стигли су у понедељак и сместили се у „Егизт вилиџ“, тачно у осам часова, када су званично и отворене капије овогодишњег „Егзитовог“ кампа.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво