Читај ми!

Отворен фестивал „Џезибар“

Концертом бенда Владе Маричића и Тање Јовичић у Краљеву је синоћ је почео трећи међународни фестивал „Џезибар“. Током пет фестивалских дана представиће се тридесетак мајстора џеза из Холандије, Русије, Македоније и Србије, међу којима и певачица Дениз Јана, гитариста Влатко Стефановски и саксофониста Ивана Пољански.

Међународни фестивал „Џезибар" отворен је синоћ концертом бенда Владе Маричића и специјалне госће Тање Јовичић, а наставља се сутра гала-концертом бенда Васила Хаџиманова, док 6. јула наступају трио Влатка Стефановског и Балкан салса бенд Јована Маљоковића.

„Jако важно да се порука оваквог музичког нивоа даје публици у мањим градовима директно без посредника“, каже Влада Маричић. 

У самој завршници, у недељу 7. јула, са својим бендом наступиће Холанђанка Дениз Јана, једна од најпознатијих европских џез певачица.

Исте вечери, у поноћним сатима, фестивал затвара руско-српски квартет Ивана Пољанског. Сви концерти оржавају се на отвореној сцени - Тргу солунских ратника и Тргу Светога Саве.

Осим музичког програма, публика ће у Народном музеју моћи да види изложбу фотографија Џез времеплов, чији је аутор Ел Гвојос, као и мултимедијални програм који приређују Михаило - Миша Блам, уметнички директор фестивала и Мирјана Савић, а у оквиру тог програма публициста Милан Алемпијевић држи предавање на тему "Џез и филмска нарација".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво