Читај ми!

Сутра почиње „Тодо мундо“

Турска музика, а самим тим и ансамбли „Баба Зула“ и „Кафе Аман Истанбул“, биће у фокусу 2. Фестивала светске музике под називом „Тодо мундо“, који почиње сутра увече у Дому омладине.

Други "World music festival" под називом „Тодо мундо" почиње сутра концертом клапе „Камби" у Дому синдиката, а до 20. априла у Дому омладине Београд представиће се састави из Турске и Србије, најавили су организатори.

Фокус фестивала биће на турској музици, а београдска публика ће моћи да чује ансамбле „Баба Зула" и „Кафе Аман Истанбул".

Богата музичка сцена Турске последњих неколико година може да се похвали новом генерацијом састава који укрштају традиционално наслеђе са провокативним модерним звуковима, наведено је у саопштењу Дома омладине Београд.

„Баба Зула" показује како се рок музика може изменити кроз оријентални приступ, док многочлани састав „Кафе Аман Истанбул" на нови начин изводи „рембетико музику", једну врсту споја староградске кафанске и политички ангажоване песме – „локални одговор на фадо".

Обе групе су представници нових тенденција у савременој музици Турске.

На фестивалу ће наступити и Марко Марковић, прослављени син Бобана Марковића, са хармоникашем Јованом Павловићем, као и Бојана Николић и „Српски гласови", који су посвећени истраживању изворне српске музике.

Прошле године у фокусу манифестације била је Африка, те су се публици представили добитници Греми награде "Tinariwen" из Малија, као и "Konono No 1" из Конга.

Фестивал организују Дом омладине Београда , „Ринг ринг" и „Лонг плеј".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара