Читај ми!

„Хуртс“: Како ли смо издали други албум?

Адам и Тео још увек не верују да су успели да се изборе са мрачним другим албумом који је успео да ухвати „тежину и горчину која их је опседала“.

Чланови енглеске групе „Хуртс", Адам Андерсон и Тео Хачкрафт, кажу да је невероватно то што су успели да издају други албум, и успели да „ухвате тежину и горчину" која их је опседала током три године незапослености.

„Невероватно је што смо издали други албум. Бар је нама невероватно, јер тај албум поседује неки мрачан карактер и нисмо очекивали да ћемо успети. Tако нешто није баш уобичајено, то је био разлог неверице", рекао је Адам Андерсон агенцији Бета поводом изласка албума Exile.

Према његовим речима, други албум су правили имајући у виду како би он требало да звучи уживо у извођењу пред публиком.

„Мислим да смо направили албум имајући у виду како ће звучати уживо. Први је можда звучао некако удаљено, хладно. Овај пут, имали смо у виду све те сјајне музичаре који ће бити са нама на бини и како ће све то звучати уживо", објаснио је Хачкрафт.

Како је додао, бенд је почео да се опушта у свирању уживо те да „открива задовољства у преносу емоција, не само путем машине".

Према речима клавијатуристе Андерсона, зрелији су и текстови: „Мислим да су наше способности, као писаца песама, знатно побољшане. Добро је што се наше две индивидуалности одлично спајају у један, бар ја тако мислим, одличан тим", истакао је Андерсон.

Како је додао, срећа коју њих двојица осећају због другог албума је још већа јер су успели да „ухвате тежину и горчину" која их је опседала током три године незапослености.

„Када смо завршили први албум Happyness, мислио сам да не можемо боље. И данас, када слушам тај албум, осећам то неко самозадовољство које извире из песама. Али некако ми звучи као први део нечега, након чега је пауза", надовезао се Хачкрафт.

Он је додао да је двојац осећао притисак између албума, због потребе да звучи још боље. „Желимо да људи осете неку врсту потребе да сачувају осећај који имају док слушају нашу музику. Када су у питању утицаји и шта ми слушамо, ту смо заиста разноврсни, неке плоче слушамо више, а неке мање", казао је Хачкрафт.

„Слушамо доста разноврсне музике, од попа до индустријала и групе 'NIN' (Nine Inch Nails)", наставља Андерсон.

Енглески музичар каже да је одувек имао унутрашњу потребу да напише одређене песме. „Одувек сам желео да напишем песму као што је нумера Help (Упомоћ). Нема ту ништа посебно, али некако звучи као да има класу, осећаји који су уграђени у њу су аутентични. Много ми значи када видим публику како реагује на ту песму док је изводимо", нагласио је Хачкрафт.

Клавијатуриста Андерсон каже да му је најзначајнија песма Miracle на последњем албуму овог састава.

Miracle (Чудо) је најзначајнија песма на албуму. Она можда најбоље оцртава како нас људи виде и урађена је са намером да буде извођена уживо. Мислим да смо имали у глави чак и реакцију публике када је изводимо", закључио је Андерсон.

Група „Хуртс" издала је први албум Happyness 2010. године, а други албум Exile марта ове године. Последње три године група је углавном на турнејама.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара