Читај ми!

„Супернатурал“, спој музике и екологије

Још један „зелени празник музике и знања“ одржаће се 21. априла у Супернатурал парку на Ади Хуји у Београду. Међу извођачима седмог „Супернатурал“ фестивала бендови „Канда, Коџа и Небојша“, "Block Out", "ZАА" и ди-џеј Хавијер Рејес. Миња Субота, Добрица Ерић и хор „Чаролија“ забављаће најмлађе посетиоце већ од поднева.

Седмо издање фестивала „Супернатурал" донеће богат образовни програм. 21. априла у Супернатурал парку на Ади Хуји. Сви посетиоци који ове године понесу гардеробу која им више није потребна, моћи ће на фестивал да уђу бесплатно.

Тако ове године, осим еколошког, фестивал има и хуманитарни карактер, будући да ће сва прикупљена гардероба бити донирана Црвеном крсту Београда. За све који одлуче да не рециклирају, на капијама фестивала улазница ће износити 400 динара.

„Супернатурал" почиње у подне програмом за најмлађе у оквиру којег ће наступити Миња Субота, Добрица Ерић и хор „Чаролија". У оквиру музичког програма овогодишњег музичко-еколошког фестивала наступиће бендови „Канда, Коџа и Небојша", "Block Out", "ZАА" и ди-џеј Хавијер Рејес.

У „Зеленој учионици", централном месту едукативног програма, представиће се домаћи и међународни експерти из области биодиверзитета, менаџмента отпадних вода, Еко туризма на Дунаву и културе хране.

У оквиру програма „Култура хране" биће представљен међународни филмски фестивал „Киноокус" из Хрватске, који кроз седму уметност и концепт здравог ужитка у храни жели да очува, валоризује и развија филмско и еколошко образовање младих као и холистичку еколошку свест.

За најмлађе посетиоце, у „Зеленој учионици" биће оргнизована креативна радионица „Мјузиклажа" где ће деца имати прилику да од амбалажног отпада праве музичке инструменте.

Supernatural Green Community је посебан део фестивала који је посвећен промоцији зелених пројеката, људи, идеја, производа, подручја и свих зелених иницијатива и појеката које деле љубав и поштовање према Земљи, а са циљем да се овакви пројекти промовишу у медијима и јавности, као и да се створи партнерска мрежа.

Чланови заједнице раде на мапирању, развоју и промоцији аутентичних производа и подручја, институција за очување животне средине, зелених акција и иницијатива како би се успоставиле истински одрживе заједнице.

Ове године на „Супернатурал" фестивалу представиће се следеће организације: ЛОА (Лига за орнитолошку акцију), WWФ, ИДО (иницијатива за друштвену одговорност), Мјузиклажа, Централа - центар за промоцију енергетске ефикасности, "I Bike Belgrade", „Улице за бицклисте", Биолошки и Географски факултет, ФУТУРА факултет за примењену екологију, „Дај дај", „Хаг баг", „Ри мејк", Ботаничка башта, Београдски цестивал цвећа и многи други.

Прошлогодишњи фестивал, на којем су наступили „Земља грува", „Гушти", „Шаркс", "Snakes & Planes" и Душко Гојковић, посетило је више од 7.000 посетилаца. Фестивал „Супернатурал" настао је 2007. године да би се обележио Светски дан планете Земље и подигла свест грађана о битним еколошким питањима.

У међувремену фестивал је прерастао у водећи еколошки покрет у земљи, који се током читаве године бави пројектима из екологије, културе и едукације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво