Читај ми!

„Гоблини“ на трећем „Арсенал фесту“

Са стандардним материјалом, шабачки „Гоблини“ ће наступити на „најгласнијем фестивалу у Шумадији“ – трећем „Арсенал фесту“ у Крагујевцу. На три бине, од 27. до 29. јуна публику очекују многа изненађења.

Панк рок састав „Гоблини" прво је познато име трећег „Арсенал феста", који ће бити одржан од 27. до 29. јуна у Крагујевцу, у простору Кнежевог арсенала, саопштила је данас концертна агенција „Лонг плеј".

„Гоблини ће припремити стандардан материјал, најпригоднији за свирке фестивалског типа, а то је 'свирај брзо и удри на прву'", поручио је Бранко Голубовић-Голуб, фронтмен шабачког бенда познатог по песмама У магновењу, Далеки пут, Ања, волим те, Луна, Има нас, Ципјонка...

У каријери „Гоблина" Крагујевац има посебно значење, јер је то први град у којем су деведесетих година свирали изузимајући Шабац, Београд и Нови Сад, а Голубовић каже да је за бенд тај наступ био „први додир са реалношћу Србије и прво схватање тога шта та реалност значи".

„Свирка је била сјајна, а након тога свирали смо у Крагујевцу бар још десет пута. Атмосфера на концертима је увек била сјајна и увек се са осмехом на лицу присећамо тих концерата", истакао је Голуб.

Улазнице за „Арсенал фест 3" од сутра се могу купити преко мреже „Евентим" по повлашћеној цени од 1.500 динара за комплет за сва три фестивалска дана, при чему је само 500 комплета у продаји у промо периоду.

„Лонг плеј" ће ускоро саопштити датум наступа „Гоблина", као и имена осталих извођача, међу којима ће, како су навели, бити неколико значајних имена српског и регионалног рокенрола.

„Арсенал фест" одржава се у јединственом простору на отвореном Кнежевом арсеналу, некадашњој фабрици муниције из 19. века, као и у суседној Заставиној башти.

На првом издању фестивала 2011. године свирали су „Партибрејкерс", „Хладно пиво", Рамбо Амадеус, „Џинкс", „Дубиоза колектив".

Други „Арсенал", поред велике бине, на којој су свирали "Stereo MC's", "Therapy", „Рундек Карго Трио", „Психомодо поп", „Дарквуд даб", проширен је за још једну, малу бину у Заставиној башти, где су се представили „Горибор", "Temple of the Smoke", „Баобаб", „Мрави"...

На трећем фестивалу у Крагујевцу публику очекују три бине и много изненађења, најавио је „Лонг плеј".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво