Читај ми!

Четири деценије „Тамне стране Месеца“

Слушањем чувеног албума и разменом успомена, фотографија и мисли обожавалаца, у недељу ће на сајту групе „Пинк Флојд“ бити обележено 40 година од издавања плоче "Dark Side of the Moon".

Албум групе „Пинк Флоjд" (Pink Floyd) Dark Side of the Moon у недељу пуни 40 година, и у његову част бенд је на свом сајту покренуо интерактивну апликацију помоћу које фанови могу да специјално дизајнирани Месец „окрену" на тамну страну.

Обожаваоци су позвани да у недељу на сајту слушају чувени албум и потом поделе са осталима своје успомене, фотографије или мисли. Ти колективни твитови замрачиће једну страну Месеца на сајту, преносе британски медији.

Један од најпродаванијих албума свих времена, Dark Side of the Moon је објављен у Великој Британији 1973. и био је први албум „Пинк Флојда" који је доспео на врх топ листе у САД где је од 1973. до 1988. на листи био 741 недељу.

Албум је на британским топ листама провео 30 година.

Једнако чувена је и насловна страна албума, призма коју је дизајнирао Сторм Торгерсон.

Торгерсон и његова компанија „Сторм дизајнс" осмислили су 14 ексклузивних нових призми које ће бити откривене на сајту „Пинк Флојда" у част годишњице албума.

Најновија верзија албума објављена је у септембру 2011.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара