Читај ми!

Ломбардо избачен из „Слејера“ због пара?

Један од најзначајнијих хеви метал бендова данашњице „Слејер“, започеће светску турнеју у Аустралији без бубњара Дејва Ломбарда. Разлог за то је свађа због новца.

Америчка хеви метал група „Слејер" наступиће на предстојећој турнеји у Аустралији без бубњара Дејва Ломбарда, а неизвесно је да ли ће се он вратити у бенд до европске турнеје, у оквиру које је за 25. јун заказан и концерт у Београду.

„Лично се извињавам фановима у Аустралији, који су очекивали да ће да ме виде за бубњевима. Тужан сам и шокиран због тога", рекао је Ломбардо.

Бенд је потврдио да ће Ломбарда у Аустралији мењати Џон Дети из групе „Тестамент", који је и раније наступао са „Слејером".

Ломбардо је навео да је прошле године открио да је 90 одсто прихода од турнеје приказано као трошкови, укључујући и накнаде за менаџмент, па је четворици чланова групе остало само десет одсто новца да поделе међусобно, а бубњар је добио „тек нешто пара унапред".

Бубњар је покушао да се са гитаристом Керијем Кингом и басистом и певачем Томом Арајом договори о промени тог „креативног рачуноводства", али му је Кинг јасно ставио до знања да га то не занима и поставио му ултиматум – или да потпише нови, неповољни, уговор или ће ангажовати другог бубњара.

Ломбардо је са Арајом ангажовао и независног ревизора, али му је забрањен увид у документацију, што је предвиђено и новим уговором, чије је потписивање било услов и да добије остатак новца за прошлогодишњу турнеју.

„Дошао сам на пробу, али Кинг се није појавио. Међутим, касније сам добио мејл од адвоката у којем пише да нећу свирати на аустралијској турнеји, која ће почети 23. фебруара", објаснио је Ломбардо.

Вест о могућем избацивању Ломбарда из „Слејера", изазвала је негодовање и огорчење у светској хеви метал заједници и фанови се надају да ће притисак јавности утицати да Кинг, Араја и менаџмент промене одлуку и врате Ломбарда у бенд.

„Слејер" се огласио саопштењем у којем негира Ломбардове наводе и истиче да је бубњар недељу дана пре аустралијске турнеје изнео потпуно нове услове, супротне раније договореним, о којима са њим нису могли брзо да се договоре.

Иначе, Ломбардо је неколико пута проглашен за најбољег хеви метал бубњара на планети.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво