Читај ми!

„Гитаријада“ почиње 1. августа

Чувен зајечарска „Гитаријада“, 47. по реду, угостиће бројне рок бендове из свих бивших југословенских република. Са три бине, од 1. до 3. августа, одјекиваће хитови познатих извођача из целог региона.

Овогодишње, 47. по реду, издање „Гитаријаде" у Зајечару одржаће се од 1. до 3. августа, док ће конкурс за такмичаре бити расписан од 5. априла до 25. маја, а очекује се одзив бендова из целог региона.

Чувени фестивал биће представљен на Сајму туризма у Београду (21-24. фебруара 2013), где ће бити презентоване појединости.

Организатори имају тежак задатак да одрже ниво прошлогодишњег издања, али судећи по ентузијазму и хтењу које показују чланови организационог тима, нема сумње да ће у томе успети.

„Након успешно одржане 'Гитаријаде' прошле године, тим који је изнео посао организације одлучио је да изненади све и већ сада објави важне датуме 47. издања фестивала. Након Сајма туризма кренућемо и са букирањем извођача за ревијални део програма, а за сада пратимо светске бендове који свирају у региону, али и шире", рекао је Горан Радисављевић, један од кључних људи у организацији фестивала.

Од Радисављевића се сазнаје да ће и ове године бити организована „Рок академија", која ће бити обавезна за све изабране такмичарске бендове.

Пракса која се показала успешном примениће се и ове године, односно паралелно са „Гитаријадом" организоваће се и 17. мото скуп, а такође ће поново бити три бине: главна на Краљевици, "World Music" на градском Тргу и бина у мото-кампу.

Осим богатог и разноврсног фестивалског програма, истовремено у Зајечару ће бити и регионални волонтерски камп, затим смотра извиђача међународног карактера, а такође ће се реализовати и друштвено одговорне кампање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво