Читај ми!

„Бајага и инструктори“ први пут у Пољској

Песме „442 до Београда“, „Моји другови“ и „Верујем, не верујем“, Пољаци су већ имали прилике да чују у виду разних обрада, али 19. априла први пут у Пољској ће „главом и брадом“ наступити „Бајага и инструктори“.

Састав „Бајага и Инструктори" у оквиру концертних активности поводом новог албума Даљина, дим и прашина први пут у каријери наступиће у Пољској 19. априла у клубу „Проксима" у Варшави.

„Пољска је једна од ретких земаља у Европи у којој до сада стицајем околности нисмо свирали. Кажу да је добро интересовање и очекујем супер концерт у Варшави. То је лепа прилика да се коначно упознамо са пољском публиком и надам се да ћемо током лета одсвирати и неколико фестивала у Пољској", изјавио је Момчило Бајагић.

Посредно, пољска публика је већ имала прилике да се упозна са Бајагином музиком. Најпре се на албуму обрада југословенских поп хитова Југотон (2001) нашла његова песма 442 до Београда препевана као Falochron, у извођењу Олафа Деригласофа.

Исте године је и Крyстоф Кравцyк обрадио Моји другови, који су на пољском постали Mój przyjacielu, а на крају је кантаутор Мациеј Малензук за сличну компилацију Југополис 2 (2011) препевао Верујем, не верујем у Ostatnia nocka, која је постала хит у Пољској са преко 12 милиона Јутјуб посета.

На концерту у Клубу студената универзитета у Варшави која прима око 1.500 посетилаца, Бајага каже да ће посебну улогу имати „инструктор" Жика Миленковић.

„Жика ће да се припреми за комуникацију са Пољацима. Он увек учи те стране језике. Као што је научио румунски, тако ће сигурно сада пољски".

Пре Пољске, „Бајагу и Инструкторе" очекује 9. марта наступ у Бечу у дворани „Колосеум XXI".

„У Бечу дуго нисмо свирали. Велика је хала у питању, али пошто у Бечу има пуно људи са наших простора, верујем да ће бити пуно."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво