Читај ми!

Ејми постхумно номинована за БРИТ награду

Овогодишња додела британских музичких награда БРИТ биће одржана 20. фебруара у лондонској „О2 арени“. Велико изненађење изазвало је то што је покојна певачица Ејми Вајнхаус постхумно номинована 18 месеци након смрти.

Шкотска певачица Емили Санди придружила се члановима енглеског фолк бенда "Mumford and Sons" и индијском рок квартету "Alt-J" са по три номинације за британске музичке награде БРИТ, али највеће изненађење је то што је покојна певачица Ејми Вајнхаус постхумно номинована 18 месеци након смрти.

Вајнхаусова је номинована у категорији за најбољег женског соло извођача поред Санди, Џеси Вер и Паломе Фејт.

Албум Lioness: Hidden Treasures је албум њених необјављених песама и демо снимака, који се нашао у самом врху британских топ листа, преноси Танјуг.

Отац преминуле певачице, Мич Вајнхаус, рекао је да је почаствован због прве постхумне БРИТ номинације.

„То доказује да њена музика још увек има јак ефекат на публику и на генерације које долазе", рекао је Мич.

Друго изненађење је то што су рок ветерани „Стонси" номиновани у категорији за најбољи британски живи наступ.

Популарни квартет вратио се на сцену на кратко током мини турнеје у Лондону и САД, како би обележио 50 година постојања бенда.

Упркос критикама о високим ценама карата, бенд је на крају добио позитивне оцене публике и критичара за одлично посећене наступе.

Санди је наступила на церемонијама затварања и отварања Олимпијских игара у Лондону, што је помогло да њен деби албум Our Version of Events буде продат прошле године у 1,4 милиона примерака.

Кантауторка је номинована у категоријама за најбољу британску певачицу, најбољи британски сингл (Next to Me) и за награду „Мастеркард" – британски албум године.

Међу онима који су такође номиновани у категорији за најбољи албум су и "Mumford and Sons", који су постигли успех и у Великој Британији и у САД (албум Babel) и "Alt-J" за албум An Awesome Wave.

Дечачки бенд "One Direction" номинован је у категорији за најбољу британску групу, заједно са "Alt-J", "Mumford and Sons", "Muse" и "The XX".

Церемонија доделе награда, на којој ће наступити "Muse", Роби Вилијамс, Санди, "Mumford and Sons", Бен Хауард и "One Direction", биће одржана 20. фебруара у лондонској „О2 арени".

Овогодишње статуе са шареним тачкама на белој позадини дизајнирао је Демијан Херст.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара