Читај ми!

„Грин деј“ 27. маја у Београду

За друго издање фестивала "Calling", који је померен у Доњи град Београдске тврђаве и биће одржан 27. маја, организатори су припремили праву посластицу за љубитеље панк рок звука. Америчка група „Грин деј“ наступиће премијерно пред домаћом публиком.

Рок бенд „Грин деј" (Green Day) наступиће 27. маја следеће године у Доњем граду Београдске тврђаве, у оквиру концертног спектакла "Calling", најавио је данас организатор "Авалон продукција".

Биће то њихов једини и премијерни наступ у овом делу света на актуелној турнеји којом промовишу троструки албум ¡Uno, Dos, Tré!.

На гитарској журки у парку испод тврђаве, према мишљењу многих, најатрактивнијој локацији за концерте у Београду, представиће се још неколико бендова, али организатори још неће да открију који су то бендови.

Основани у Ист беју у Калифорнији 1987. године, „Грин деј" у богатој каријери има 11 студијских албума, продатих у више од 65 милиона примерака.

Власници су чак пет Греми и неколико МТВ награда, у категоријама за најбољи рок бенд, албум, спот.

Амерички рокери су данас, без сумње, на врхунцу популарности. Са више од 26 милиона фанова на Фејсбуку, два милиона пратилаца на Твитеру, те готово милијарду прегледа у збиру на Јутјубу, амерички панк рокери представљају један од најпопуларнијих светских бендова данашњице.

Бенд је на великој турнеји, током које ће одржати неколико великих концерата на стадионима у Европи – од новог лондонског "Еmirates" стадиона, преко бина гигантских "Rock im Park" и "Rock am Ring" фестивала у Немачкој, "Rock Werchter" фестивала у Белгији, „Пинкпоп" фестивала у Холандији, па све до Олимпијског стадиона у Москви.

На свим фестивалима на којима ће наступити следеће године, „Грин деј" носе програм као „хедлајнери", што ће бити случај и на београдској манифестацији "Calling".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво