Читај ми!

Звонкова песма без рефрена

Концерт заказан за 23. новембар у Центру „Сава“ Звонко Богдан најављује данас објављеним албумом „Ова писма рефрен нема“ који се добија на поклон уз улазницу. Легенда тамбурашке музике обећава путовање у време када се боемски дух надвијао над Београдом.

Бард панонске шансоне Звонко Богдан са својим верним тамбурашима објавио је данас албум Ова писма рефрен нема, и то као специјални поклон за посетиоце његовог традиционалног јесењег концерта 23. новембра у Центру „Сава" у Београду.

„Албум је једно мало, али лепо изненађење и поклон за моју верну публику, са којом се дружим у Центру 'Сава', ево, већ лепих неколико година. Концерт носи назив 'Ова писма рефрен нема' и биће промоција новог албума", рекао је прослављени певач.

ЦД се добија као поклон уз купљену улазнице, које коштају 1.300, 1.600, 1.900 или 2.100 динара. Карте су у продаји од данас на благајни Центра „Сава" и продајним местима Евентима.

Аутор музике и стихова на албуму већином је Звонко Богдан. Од девет композиција, колико је представио овог пута, певач потписује носталгичне оде Моја Војводина, Дуге су ми ноћи, Године су многе прошле, Момачки су моји дани.

Такође, тамбураши су добили прилику да се покажу и докажу у два инструментала Сплет буњевачких игара и Буњевачко коло из 12 дурова.

Издање носи име нумере Ова писма рефрен нема, која на сетан начин говори о, како Звонко ономад рече, „временима која вратити се неће".

Када је реч о концерту, Звонко обећава да ће уз помоћ музичара који са њим буду на сцени 23. новембра опет показати нешто што је истинито, а што се већ полако заборавља.

Концерти легенде тамбурашке музике и његових верних тамбураша последњих година постали су изузетно лепа традиција која окупља публику свих животних доба зарад уживања у равничарским евергринима као што су Хеј, салаши на северу Бачке, Кад падне први снег, Кад сам био млађан ловац ја, Ко те има тај те нема...

„Већ неколико јесени састајем се са Београђанима. Греје нас добра песма, уз чију помоћ путујемо те вечери кроз прошлост Паноније. И тада, бар мало, старије подсетимо, а младима покажемо какав је дух владао некад бројним боемским местима у Београду", објаснио је Звонко Богдан позивајући све да дођу на његов наступ у српској престоници.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво