Читај ми!

Пако де Лусија пети пут међу Србима

Енергични фламенко звук очигледно прија домаћој публици, па је сала Центра „Сава“ била мала да прими све који су дошли да чују славног Пака де Лусију. Познати гитариста наступио је пети пут у Београду и то у оквиру Бемуса, а за његовом музиком владала је еуфорија као на рок концертима.

Прослављени шпански гитариста Пако де Лусија наступио је у оквиру Бемуса пред београдском публиком у препуној сали Центра „Сава" и направио атмосферу која је типична за рок концерте, а не фестивале класичне музике. То је био пети пут да познати музичар свира у српској престоници.

Де Лусија, синоним за фламенко гитару и један од најоригиналнијих уметника овог жанра, синоћњи наступ је ипак започео свирајући соло композицију која свакако припада класичном репертоару сасвим примереном Бемусу.

На жалост, организатори се нису постарали да штампају програм синоћњег концерта па је публика била ускраћена за информацију чију и коју је композицију извео Де Лусија. Несумњиво је била инспирисана шпанским фолклором.

Атмосфера се „загрејала" када се Де Лусија, у пратњи секстета окренуо добро познатом репертоару фламенко музике.

Сваку соло партију инструменталиста публика је награђивала аплаузом који је постао френетичан када је наступио чувени фламенко плесач Антонио Фернандез Монтоја.

Како су најавили организатори, Де Лусија је београдској публици премијерно свирао композиције са новог албума, чији излазак планира на пролеће.

Пошто је без паузе Пако са саставом музицирао у пакленом темпу скоро два сата, што је публика наградила овацијама и десетоминутним аплаузом, изгледало је да неће бити биса, међутим, уметник је ипак за публику извео још једну нумеру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво