Читај ми!

Летећи Ирци 20. октобра у „Комбанк арени“

Играчко-музички спектакл "Lord of the Dance" на српску престоницу спустиће се 20. октобра. Летећи Ирци учиниће да „Комбанк арена“ пулсира уз нове кореографије, а атмосферу ће „регулисати“ музика, светло и ефекти.

Господари плеса или летећи Ирци, како публика назива чланове плесне трупе "Lord of the Dance" наступиће 20. октобра у „Комбанк aрени", где ће представити нове кореографије.

За 16 година колико постоје, прерасли су у професионалну организацију коју чине две стално активне трупе које наступају по целом свету, а у Београд долази главна, прва трупа коју чини 40 плесача.

Иако већ годинама не наступа са њима, идејни творац и главни кореограф Мајкл Флетли упознат је са сваким наступом својих плесача, а као једног од својих заменика у првој постави која долази у Београд, поставио је Џејмса Кигана.

Киган се трупи придружио 2003. године на лични позив Флетлија и од тада је главна звезда представе.

Пет је разлога, сматра Киган, зашто треба погледати спектакл "Lord of the Dance", а на првом месту је доживљај, јер према његовом мишљењу, није реч о обичној представи.

„Слушао сам реакције публике широм света више година и закључио да је 'вау фактор' фантастична координација плеса када сви чланови трупе плешу у истој линији исте кораке. То је нешто што публика раније није могла да види и пружа невероватан доживљај'', објаснио је Киган, додајући да је други разлог сама прича јер је представа класична прича о судару добра и зла коју публици представљају најбољи ирски плесачи на свету. 

Покрет је трећи разлог, јер од тренутка када се угаси светло до последњег биса, публика присуствује прецизном плесању и сјајним кореографијама. На бини се појављује 40 плесача који су увежбани по највишим стандардима.

Музика, светло и ефекти, свакако чине важан део наступа, јер поред спектакуларног плеса, шоу има и веома талентоване музичаре и дивног певача. Музика се током целе представе изводи уживо, а све време светло помаже у обликовању посебне атмосфере и води кроз мрачне и мистериозне делове, па све до светлих, шарених и веселих, док се драматични ефекти појачавају специјалним ефектима.

На последњем, али не мање важном месту, је историја - током 16 година "Lord of the Dance" је једна од најпродаванијих и најславнијих плесних представа на свету. Одиграна је у више од 50 земаља: Јапану, Сингапуру, Тајвану, Аустралији, Уједињеним Арапским Емиратима, Мексику, Америци, Јужној Африци, Канади и скоро у свим европским земљама.

Улазнице по ценама 2.200, 2.500, 2.900, 3.300 и 4.000 динара у продаји су на свим овлашћеним продајним местима „Евентима", као и на благајнама „Комбанк арене", Билет центара Београд, Дома омладине и Ушће шкопинг центра.

Онлајн продаја и резервације улазница омогућене су на сајтовима kombankarena.com, eventim.rs и tickets.rs.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво