Читај ми!

Вече десет бендова

Четврте вечери музичке феште на Ушћу лепеза различитих музичких праваца одушевила публику. На бини су се смењивали „Плави оркестар“, „Ју група“, „Забрањено пушење“ предвођено Сејом Сексоном, Инспектор Блажа и „Кљунови“, прва труба света Дејан Петровић, трибјут бендови.

На јубиларном, десетом Белграде Беер Фесту (Бирфест), најпосећенијем музичком догађају у Србији, четврте вечери наступило је десет различитих састава, а звук музичара из Србије и региона шетао је од рокенрола до етно мелодија па све до трубе.

За почетак, бину су окупирале домаће музичке снаге, најпре новосадски рок бенд „Ниагара", па бенд „Вето", другопласирани на конкурсу „Бирфеста" за неафирмисане бендове, а потом група "Tight Sweaters - Moloko & Roisin Murphy real tribute", са два женска вокала.

Биља Крстић уз подршку „Бистрик оркестра" била је задужена за етно звук, то јест изворну музику необјављених песама из Србије и региона у савременом аранжману.

Први пут на „Бирфесту" наступио је прослављени босанскохерцеговачки бенд „Плави оркестар" за којим је средином осмдесетих година владала незапамћена хистерија, а њихов први албум Солдатски бал је најпродаванији деби албум у историји бивше Југославије.

Низали су се хитови Суада, Од рођендана до рођендана, Боље бити пијан него стар, Goodbye Teens, Одлазим, Револуција, Кад ми кажеш паша.

Из Босне и Херцеговине дошли су и момци из „Забрањеног пушења", сарајевске рок групе формиране након разлаза оригиналне поставе настале истовремено са распадом СФРЈ.

Сејо Сексон и „Пушење" за публику „Бирфеста" свирали су старе, хитове и песме са нових албума, од послератних година до данас.

Публику на Ушћу размрдали су доајени српске музичке сцене „Ју група". Иако је од настанка бенда прошло 42 године, искусни рокери показали су да још добром музиком и неисцрпном енергијом могу да подигну публику на ноге.

Редовни учесници фестивала пива и рок музике, Инспектор Блажа и „Кљунови" нису избегли ни ово издање.

У ситне сате "Queen Real Tribute Band" окупирао је пажњу публике, а спектакуларна завршница уследила је уз прву трубу света Дејана Петровића и „Биг бенд".

Вишеструки победник Сабора трубача у Гучи, добитник светске титуле 2010. године, једини српски музичар који је наступао у Европском парламенту у Бриселу свирао је обраде хитова Стинга, Тине Тарнер, ЕКВ-а, скоро до јутра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара