Читај ми!

Марко Краљевић Џонија Штулића

Опчињеност личношћу Краљевића Марка познати музичар Џони Штулић преточио је у истоимену песму коју је поделио са обожаватељима путем Јутјуба. У протеклој години некадашњи фронтмен „Азре“ поставио је на интернет чак 320 обрада махом народних песама, јер, како каже, не спава већ манијакално ради.

На Јутјуб канал познатог музичара Џонија Штулића постављена је песма која носи назив Марко Краљевић.

Чувени кантаутор је претходно, у интервјуу за Дневни аваз, открио да предано проучава историјску личност Краљевића Марка.

„Доста ствари ту не штима. Народне песме сигурно носе доста тога, али о њему се не зна ништа осим да се женио и да је поново мењао другу жену за прву, те да је погинуо 1395. године. Најважнија ствар су дубровачки архиви, јер је у то вријеме Дубровник био најпоузданији банкарски град", рекао је некадашњи фронтмен легендарног бенда „Азра".

Само током викенда, Џони је на Јутјуб поставио чак 18 нових обрада бисера народне музике међу којима и У лијепом старом граду Вишеграду, Добро јутро, мој бекријо, Нема љепше дјевојке, Слику твоју љубим и друге.

Осим тога, легендарни музичар је испунио и неколико жеља публике – обрадио је песму коју је својевремено изводила Мери Хопкин Those Were the Days, затим Sha la la la lee из 1966. године групе "Small Faces", а ту је и Замисли живот у ритму музике за плес Јуре Стублића.

Чини се да је Џони, након дугих година изолације у Холандији, одабрао управо Јутјуб као начин комуникације са својом бројном публиком, која је дословно гладна свега што направи овај јединствени аутор и музичар.

Са друге стране, од марта 2011. године Штулић је обрадио, снимио и путем Јутјуба поклонио публици 320 хитова.

„Не спавам, манијакално радим. Мењам дан за ноћ, а уопште не плешем. Знаш оно, како се певало, сви да плешу, да имају снаге, да имају нове ципеле, нови талас 'Казалиште'. Некад сам и бос ходао, увек сам некако аскетски био расположен. Увек живим аскетски, само, додуше, у последње време не стојим, као пре, на једној нози толико дуго", објаснио је познати музичар у интервјуу за босански лист.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара