Читај ми!

„Нишвил“ спреман за љубитеље џеза

На овогодишњем фестивалу „Нишвил“, поклонике џеза очекује више од 400 извођача на више од 80 концерата у Нишу и још 5 градова.

Најпосећенији џез фестивал југоисточне Европе „Нишки џез фестивал", биће одржан од 14. до 19. августа у нишкој Тврђави и паралелно у пет градова у Србији, најављено је данас на конференцији за новинаре у Културном центру Београда.

Као и претходних пет година, колико траје сарадња са КЦБ-ом, програм „Нишвила" је најављен седам дана пре отварања у престоници, где ће ова манифестација гостовати 18. и 19. августа са две концертне вечери у Сурчину.

Директор „Нишвила" Милан Благојевић најавио је да ће 29. „Нишвил" бити највећи фестивал до сада упркос отежаним материјалним условима који су настали јер Министарство културе није подржало фестивал како је очекивано с обзиром на то да га је прошле године прогласило манифестацијом од националног значаја и да је „Нишвил" једина културна манифестација која је добитник статуе „Најбоље из Србије".

„Овогодишњи 'Нишвил' одвијаће се паралелно у пет градова, на 10 бина биће одржано 80 концерата са више од 400 извођача", рекао је Благојевић и додао да ће 29. „Нишвил" бити у знаку виолине захваљујући легендарном француском виолинисти и композитору Жану Лику Понтију који ће са својим бендом отворити фестивал 16. августа.

Програм почиње на Ривер стејџу, амфитеатру на кеју, 14. и 15 августа где ће између осталих наступити Дадо Топић и „Оркестар Бобана и Марка Марковића" у оквиру програма „Пријатељи Шабану Бајрамовићу", посвећеном великом нишком музичару.

Од 16. до 19. августа програм „Нишвила" ће ићи паралелно на седам бина: „Мејн стејџу", „Опен стејџу", „Матинеу", „Миднајт џем сешну" и „Муви стејџу", а током трајања 29. „Нишвила" биће организовани концерти широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво