Читај ми!

Молитва за спас блуднице Мадоне

Мадона се руга Пољацима, закључили су тамошњи конзервативни католици, а њени коцерти су „антилитургија“, изјавио је званични варшавски егзорцист пред њен наступ 1. августа. Надбискуп Хосер позвао вернике на молитву, између осталог и за спас душа блудника, на првом месту њене.

Верници у Варшави 1. августа, у време концерта Мадоне на Народном стадиону, молиће се Богу да опрости америчкој певачици што је блудница.

Надбискуп Хенрик Хосер позвао је католичке вернике да 1. августа увече дођу у цркву близу Народног стадиона у Варшави на молитву за душе погинулих у Варшавском устанку, који је избио на тај дан пре 68. година, али такође и за спас душа блудника.

Свештеници су у недељу када је верницима прочитан тај позив упозоравали да је та молитва у ствари за грех блудништва због концерта Мадоне, пише данашња Жечпосполита.

„Тај концерт је антилитургија. Сведоци смо скрнављења крста", рекао је свештеник Анджеј Грефкович, иначе званични варшавски егзорцист, истеривач ђавола.

Снимке концерата летње турнеје Мадоне у оквиру које ће 1. августа одржати и концерт у Варшави прегледала је посебна комисија Пољске католичке цркве у којој су били и егзорцисти и констатовала да у наступу певачице има и елемената сатанизма.

Дан који је Мадона одабрала да у Варшави обрадује концертом љубитеље своје музике изазвао је велике контроверзе и протесте конзервативних католичких кругова, јер се на тај дан обележава годишњица Варшавског устанка против нацистичких окупатора у пољској престоници.

Мадона је и за претходни концерт у Варшави 2009. године одабрала дан који по оцени цркве није смела – 15. август, црквени празник Велике Госпојине, те су је сада млади конзервативни католици оптужили да намерно бира незгодне датуме за гостовање да се руга Пољацима и њиховој вери, а од градских власти затражили да концерт забрани.

Власти Варшаве су то одбиле, али у договору са борачким организацијама ветерана из Другог светског рата и Варшавског устанка и организаторима концерта нашли компромис да се на почетку концерта прикаже кратки документарац као део обележавања годишњице Варшавског устанка.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара