Читај ми!

„Ванземаљац“ добио спомен-плочу

Некадашњи андрогини алтер его Дејвида Бовија, Зиги Стардаст, добио је своју спомен-плочу у Лондону. Посвећена 40-годишњици изласка легендарног Бовијевог албума "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars", плоча се налази на месту где је снимљен омот за албум.

У Улици Хедон, у Лондону, откривена је плоча посвећена 40-годишњици изласка легендарног албума Дејвида Боувија The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars.

Плочу је открио музичар Гери Кемп, члан састава "Spandau Ballet", на месту на којем се Дејвид Бови фотографисао са гитаром за омот тог албума који је оставио значајан траг у рок музици.

Албум је изашао 1972. године и устоличио је Бовија као велику британску и светску музичку звезду.

Зиги Стардаст је људска манифестација ванземаљског бића које човечанству преноси поруку наде. То је био концепт Бовијевог албума.

Дејвид Бови је инспирацију за лик Зигија Стардаста нашао у стварној личности, британском рокенрол певачу Винсу Тејлору, који је после нервног слома почео да верује за себе да је пролазно биће између ванземаљца и Бога.

Откривајући плочу, Кемп је рекао да је она „спомен на много мрачније и сиромашније време у Лондону" него што је данашње.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара