Читај ми!

Финални „окршај“ талената

Гласови гледалаца у великом финалу, 4. марта, одлучиће ко је најталентованији у Србији, док ће жири „одмарати“ од доношења тешких одлука. Кроз трећи серијал најзабавнијег шоу-програма на планети прошло 4.500 кандидата.

Вишемесечна потрага за највећим талентом у Србији завршиће се у недељу 4. марта. Само један од десеторо такмичара или тимова најзабавнијег шоу-програма на планети „Ја имам таленат", покушаће да оде кући богатији за чак 100.000 евра које додељује Комерцијална банка.

Победника ће одлучивати СМС гласови гледалаца, док ће чланови жирија Александар Милић Мили, Мина Лазаревић и Иван Тасовац имати задатак да такмичаре подрже и уживају у њиховим наступима, као и да се одморе од доношења напорних одлука.

Кроз овогодишњи серијал прошло је 4.500 кандидата, али је само њих десеторо успело да се домогне жељеног финала.

Након двочасовног програма уживо из Студија 8 у Кошутњаку, знаћемо и ко је најталентованији представник данашње Србије.

Финалисти серијала „Ја имам таленат", чије кратке биографије можете погледати у наставку, у недељу 4. марта, од 21 час на Првом програму РТС-а, представиће се следећим редоследом:

1. Марко Милановић - Двадесетседмогодишњи апсолвент права из Ниша са гласом оперског певача који се не заборавља. Музиком се бави од малих ногу, певао је у више хорова у свом граду укључујући и црквени хор. Пре велике музичке каријере жели да дипломира права, а новац од награде уложио би у школовање у неком од престижних европских конзерваторијума.

2. Дејана Бајић - Има 11 година, долази из Новог Сада, а плесом се бави од своје шесте године у категоријама џез балета и шоу-денса. Државна је првакиња у категорији шоу-денса за јуниоре, а освајала је награде и на Европском и Светском првенству у Немачкој. Ако победи новац ће дати својим родитељима.

3. „Глас не жице" - Седморо младих Београђана предвођених дипломираним диригентом Бојаном Радивојевић чине „а капела" састав „Глас не жице". Постоје већ три године и труде се да промовишу један нови музички израз и на тлу наше земље. Узор им је „а капела" група „Вива вокс", а награду би потрошили на куповину опреме која им је потребна за наступе.

4. Емилија Ђонин - Рођена у Вршцу, има 11 година и похађа пети разред Основне школе „Вук Караџић" у Вршцу, као и музичку школу. За „Ја имам таленат" се пријавила да би се уверила у своје способности. Није јој важна награда, јер ужива у такмичењу и дружењу.

5. "Infinity Quintet" - Петоро Београђана ујединило се како би свету презентовало свој доживљај класичне музике. Настали су 2007. године, а чине га Ивана Мандић - виолина, Владимир Уратаревић - виолина, Невена Коњевић - виолончело, Иван Симеуновић - виолина и Ана Јовановић - виолина.

6. Катарина Думанчић - Једанаестогодишњакиња са надимком „мала Едит Пјаф", долази из Сремске Митровице. Она је ученица петог разреда, а „озбиљне" песме је почела да пева када јој је било само три године. Награду би поделила са браћом који су јој највећа подршка.

7. Бојана и Никола Пековић - Рођени у музичкој породици у Краљеву, 20-годишњи Никола тренутно студира Музичку академију у Нишу, одсек хармоника а 14-годишња Бојана похађа основну и музичку школу и њен инструмент су гусле. Обоје су више пута награђивани, а учествовали су на бројним музичким такмичењима и манифестацијама широм Европе. Жеља им је да се образују и шире светом причу о српској музичкој традицији коју свесрдно негују.

8. „Погрешила рода" - Рок бенд из Аранђеловца, чине га четири младића старости од 19 до 25 година. Сами пишу и компонују песме са којима наступају и надају се да ће остварити свој сан о снимању првог ЦД-а. До сада су наступали широм Србије и имају велику подршку љубитеља рок музике.

9. Бојана Стаменов - Српска Арета Френклин, рођена је Београђанка, а певањем се бави од своје седме године. Свира гитару, а своје музичко образовање стекла је у музичкој школи „Јосип Славенски". Наступа широм Србије, а учествовала је и на фестивалима у Мађарској. Београдска клупска публика је одлично познаје. Такође глуми у једној дечјој представи позоришта „Бошко Буха".

10. Плесни клуб "Dream Team" - део плесне школе „Ла Луна" из Јагодине, "Dream Team" сачињава двадесетак плесача, старости од 16. до 24. године из Јагодине, Параћина, Београда, за које не постоје географске препреке када је љубав према плесу у питању. На аудицији за „Ја имам таленат" извели су кореографију с којом су у октобру учествовали на Светском првенству у Грацу у Аустрији, где су освојили 11. место у конкуренцији од чак 4.000 плесача.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво