Читај ми!

Боб Марли најутицајнији музичар

Јамајчанску легенду Боба Марлија, који је својом музиком ширио мир и љубав, Британци су прогласили музичарем који је имао највећи утицај на светску културу и друштво у модерној историји.

У години када Јамајка слави 50 година од стицања независности и 67 година од рођења Боба Марлија, Британци су изгласали управо Марлија за музичара који је имао највећи утицај на светску културу и друштво.

Анкетирани острвљани су на друго и треће место ове листе ставили Џона Ленона и Мајкла Џексона.

Његов огроман, континуирани утицај поткрепљен је подацима да 60 одсто Британаца има на свом „ајподу" или MP3 плејеру барем једну његову песму, док 25 одсто има пет или више.

Формирана је и Топ пет листа Марлијевих најбољих песама: No Woman No Cry, I Shot the Sheriff, One Love, Jammin' и Buffalo Soldier.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво