Читај ми!

„Парни ваљак“ 8. и 9. марта у Центру „Сава“

После шест великих концерата у Србији, „Парни ваљак“ се „без струје“ враћа у Центар „Сава“, да би у интимнијој атмосфери одржао концерте 8. и 9. марта. Цена карата креће се од 2.050 до 3.100 динара.

Загребачка рок група „Парни ваљак" одржаће 8. и 9. марта концерте у Центру „Сава", најавила је данас продукцијска кућа "Executive Pro".

После шест великих концерата у Србији, бенд је изразио жељу да се у Београд врати са потпуно другачијим наступом у интимнијем простору са репертоаром песама које боље звуче „без струје".

Целовечерњи концерти у трајању од више од два сата доносе култне баладе на акустичним гитарама, концертном клавиру и перкусијама, уз вокал Акија Рахимовског.

Улазнице у четири категорије по ценама од 2.050 до 3.100 динара од данас су у продаји на благајни Центра „Сава" и свим продајним местима „Евентима".

Један од најзначанијих тренутака у тродеценијској каријери „Парног ваљка" свакако је концерт у Загребачком казалишту младих или како се популарно назива „ЗеКаEм".

Бенд, који је познат по наступима на великим бинама уз гласно озвучење, спектакуларну расвету, снажне гитарске рифове, 1995. се одлучио за концерт „без струје" по узору на тада веома популарни телевизијски серијал "MTV Unplugged" у којем бендови наступају лишени свих електронских уређаја.

Концерт је тада одржан поводом обележавања 20 година рада групе, док је његова овогодишња „реинкарнација" у Београду „наставак надокнађивања пропуштеног у протекле две деценије", како је поручио вођа бенда Хусеин Хасанефендић Хус.

„После онаквог пријема у Београду и целој Србији, били смо напросто очарани емоцијама које нам је публика пружила. Као да је цео један циклус окончан, био је то повратак већи и лепши од најлуђих надања, онај који вас мења доживотно. Почели смо да мислимо о 'ЗеКаЕму' и како бисмо то хтели да поновимо, а избор града овога пута за нас је логичан – хтели бисмо да то буде баш Београд", објаснио је Рахимовски.

Концерти у Центру „Сава" биће и прилика да се публици представе неке од песама са актуелног студијског албума "Стварно нестварно", који ће сваки посетилац концерта моћи да преузме са интернета уз бројеве са бар-кода који се налази на улазници.

Албум обухвата 10 нових песама, међу којима су Након свих година, Алелуја (Ја још вјерујем у нас) и актуелни сингл Вјеруј.

„Парни ваљак" је тако своју богату дискографију повећао на 17 студијских, шест концертних и пет компилацијских албума у протеклих 37 година.

У прeтходне две године одржали су 32 концерта за око 300.000 обожавалаца.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво