Читај ми!

Солистички концерт Јасмине Трумбеташ Петровић поводом 30 година уметничког рада

Солистичим концертом под називом „Све моје хероине“, сопран Јасмина Трумбеташ Петровић, првакиња Опере Народног позоришта, обележиће три деценије уметничког рада. Концерт је 13. априла на Великој сцени Народног позоришта.

Солистички концерт Јасмине Трумбеташ Петровић поводом 30 година уметничког рада Солистички концерт Јасмине Трумбеташ Петровић поводом 30 година уметничког рада

Гостујући у Јутарњем програму, Јасмина Трумбеташ Петровић истиче да је спремајући се за концерт којим прославља свој јубилеј остала изненађена колико је имала наступа, концерата, оперских улога.

„Избројала сам негде скоро 50 улога за ових 30 година, што оперског, што концертног репертоара, да не рачунам још и, рецимо, соло песме различитих композитора, што је такође један јако значајан опус. С друге стране, пуно наступа, можда око пет стотина до сада, јер имајући у виду да сам певала и на сцени наше Опере Народног позоришта и на иностраним сценама, а да не рачунам колико проба“, наглашава Трумбеташ Петровић.

Наравно, све то није могло да стане у само један концерт како би подсетила публику на све што је радила. Признаје да јој предстојећи концерт представља велико задовољство, али и да осећа велику одговорност.

„Оно што је, можда, најважније јесте да сад, у овом тренутку, када сам искусна, када сам толико тога прошла, остварила се у различитим улогама, могу слободно да кажем да знам где ми је место, да верујем у себе, да имам самопоуздање, што можда нисам имала на самом почетку каријере, јер кад сте млади човек, заиста не можете да знате ни шта вам припада, ни шта можете, него, једноставно, можете само да, на неки начин, желите да нешто урадите, а остало је све, труд, рад и доказивање“, каже првакиња опере.

Додаје и да сада  на неке ствари другачије гледа и да ће од сада можда радити неке друге улоге и развити нека друга интересовања која до сада није стигла да оствари, али пре свега јој је велико задовољство што је стаставала у Народном позоришту уз велике уметнике и певала са нашим доајенима, са Живаном Сарамандићем и Николом Митићем.

На солистичком концерту „Све моје хероине“ гости Јасмине Трумбеташ Петровић биће Снежана Савичић Секулић, Драгутин Матић и маестро Александар Којић са оркестром Опере Народног позоришта.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара