Читај ми!

Драган Мићановић: Улога Ђинђића једна од најтежих у каријери, његова судбина ме дубоко погодила

Током снимања „Сабље“ смо мерили сваку реч и сваки гест да не пређу у нешто банално. Улога Зорана Ђинђића била ми је једна од најтежих у каријери, истиче Драган Мићановић. Познати српски глумац је у Београдској хроници причао и о представи Сирано, која му је била сан из младости.

Улога Зорана Ђинђића у серији Сабља, Драгану Мићановићу је, како је признао у Београдској хроници, била једна од најтежих у каријери.

Ово је телевизијска серија о јако значајној личности из наше блиске историје. Публика јако добро памти лик и дело Зорана Ђинђића. То је наш први демократски изабран премијер који је утицао и на мој живот. Његова трагична судбина дубоко ме је погодила“, каже Мићановић.

Познати глумац истакао је да му је због тога било јако тешко, али је имао велику подршку у редитељима.

Јако смо мерили сваку реч, сваки гест да не пређу у нешто банално и да нађемо праву меру да осветлимо тај драмски лик. Желели смо да избегнемо имитацију, баналност и прикажемо као живо људско биће које је имало велике проблеме са свих страна“, навео је Мићановић.

Сабља ће велику премијеру имати у Кану 8. априла у дворани Лимијер. Мићановић каже да нема нимало треме, јер је погледао пар епизода и једва чека да је и у Кану виде.

„Треба да их упознамо са том нашом болном темом о којој они не знају много“, истакао је он.

О свом ангажману у позоришту и представи Сирано, Мићановић каже да ће док год буде играо ту улогу тражити многе одговоре, јер је Едмон Ростан поставио бескрајно много тема у тој представи.

Радујем се сваком новом игрању јер ћу сваки пут пронаћи нешто ново што ми је можда промакло“, навео је познати глумац.

Када му је Горчин Стојановић послао текст, Мићановић признаје да се изненадио јер му је то била нека жеља још из младалачких дана, али када је прочитао адаптацију поново се заљубио у комад.

Не можете да се не заљубите у те стихове. То је привилегија за глумца, када има тако раскошан драмски лик код ког је све важно. Ту малтене нема ситница које чине тај мозаик и све је подједнако важно“, истиче Мићановић.

Са адаптацијама тако изузетних комада мора се бити опрезан да не склизну у баналност.

Најбоље и најефектније је изговорити те стихове тако да вас разуме и дете од 10 година неки дека или бака са 90. Најтежи задатак када радите један велики класични комад јесте приближити те дивне стихове, мисли и реченице да су оне данас разумљиве гледаоцима“, додаје глумац.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво