Читај ми!

Милош Тимотијевић: Три дана пре почетка снимања „Трага дивљачи“ сам ускочио у улогу

Предстојећег викенда на Првом програму РТС-а емитује се финале серије „Траг дивљачи“ у којој једну од главних улога тумачи Милош Тимотијевић. Како открива, ову веома захтевну улогу није имао времена да спрема јер је позван три дана пре почетка снимања.

Госта Београдске хронике, глумца Милоша Тимотијевића, ускоро очекује и премијера филма Последњи стрелац. Како објашњава, серија Траг дивљачи је снимана у време непосредно после пандемије коронавируса и пошто је Уликс Фехмију, коме је била поверена ова улога, добио ковид, а продукција није могла да одлаже, позвали су њега.

„Ја сам у року три дана ускочио. Морао сам да им спасем филм и серију. Улога није лака, али била је ужасно инспиративна. Под један, било ми је веома забавно да радим ту епоху, која је '79. година. Тај Врановац који је код Жике Павловића неко измишљено место, у ствари је то неки Зајечар. И да радим са Ненадом Павловићим, његов први дебитански филм у 40. години“, наглашава Тимотијевић.

Поред тога, додаје да му је било занимљиво и зато што је лик који тумачи у серији шездесетосмаш, а он још увек игра у представи која се бави истраживањем аутентичних збивања 1968. године, тако да је имао добру подлогу за ову улогу.

Премијера филма Последњи стрелац Дарка Николића, у коме главну улогу тумачи Ненад Јездић, заказана је за 12. март. Тимотијевић у овом филму тумачи кума и бившег колегу главног лика који је после смрти супруге напустио службу Државне безбедности.

Како је глума победила вајарство

Мало је познато, али велика љубав Милоша Тимотијевића је вајарство, а то што је глума превагнула, каже, заслуга је његовог оца.

„Отац је рекао, види, постоје два пута, желиш ово или желиш ово. С овим, велика вероватноћа је да никад нећеш живети бар пристојно. Јер би морао да будеш врхунски, светски вајар, да би могао да живиш од вајарства. А од глуме, чак и осредњи глумац може да преживи и да живи. Па сад ти изабери“, открива гост Београдске хронике.

Тврди да се ниједног тренутка није покајао због ове одлуке јер је нашао љубав у свом послу и мисли да га ради довољно добро.

„Ако икада будем желао да се бавим вајарством, посветићу се томе као хобију, зашто да не“, каже на крају гостовања у Београдској хроници глумац Милош Тимотијевић.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво