Читај ми!

„Хероји Халијарда“ отворили 10. Српски филмски фестивал у Чикагу

Пројекцијом филма „Хероји Халијарда“ свечано је отворен 10. Српски филмски фестивал у Чикагу. Пре пројекције филма, минутом ћутања, одата је пошта недавно преминулом глумцу Жарку Лаушевићу.

Глумица Нела Михајловић је пресекла врпцу и свечано отворила 10. Српски фестивал филма у Чикагу. Програм је отворио филм Радоша Бајића Хероји Халијарда.

У публици је била унука Срба који су спасавали 500 америчких пилота у Другом светском рату, али и потомака тих пилота.

Једна од њих је Робин Паркерсон из Чикага, ћерка америчког пилота коме су Срби спасили живот.

Она је на премијеру филма дошла са својом породицом. Напоменула је да је филм диван и да није знала колико је све било тешко. И да су се Срби одлично постарали за пилоте.

И њен супруг се заинтертесовао за све и упознао људе из „Халијард фондације“. Иначе,отац Робин Паркенсон је повређен приликом скока из авиона.

Председник „Халијард фондације“ Џон Капело истакао је да је сјајно што се филм приказује у Чикагу. Каже да га је гледао три пута, а први пут на територији Америке. Ово је чудесна прилика да се исприча ова прича о спасавању 500 америчких пилота.

Дивно је, људи прилазе да се сликају са осмехом на лицу, што ми говори да им се филм допао и да су уживали. Ако су бар мало уживали, колико сам ја уживала док сам радила, бићу срећна и задовољна“, рекла је глумица Нела Михајловић.

Презадовољан сам, наша екипа такође. Видим да су реакције дивне, да су људи баш емотивно испратили филм. Ово је први пут да се на америчком континенту приказујуе филм Хероји Халијарда. Због великог интересовања имали смо две пројекције, а за недељу 10. 12. заказана је још једна“, рекао је глумац Недељко Бајић.

Приказивање филма Хероји Халијарда донело је пуно узбуђења на премијери у Чикагу.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије