Читај ми!

Исидора Минић о „Позиву": Другачији трилер који мирише европски

Само неколико дана дели нас од великог финала серије „Позив". Пред сам крај, лик Нине који тумачи Исидора Минић доживљава драматичан обрт.

Једна од споредних улога у серији Позив, Нина – постаје један од главних ликова и добија сасвим други карактер. Гошћа Београдске хронике глумица Исидора Минић рекла је да је цела серија „нешто дугачија од онога што се виђа у том жанру, и да мирише европски“.

„Импозантно је да су се определили да жене буду главни ликови. И, колико год јесте ова мања улога од ових наравно главних, али су жене оне које носе радњу и које вуку ту серију, односно њен заплет на неки начин. Тако да то је један велики плус за писце, а и уопште за идеју да се жене ставе у први план као носиоци радње“, рекла је глумица.

Исидора Минић тумачи лик мајке детета са посебним потребама.

„Радити са децом, пре свега, није једноставно. Деца немају потребу да буду концентрисана, да живе онако како желе да живе тог тренутка на снимању. А поготово дете са посебним потребама која има неки свој свет, има дивну породицу која је све време била уз њега на снимању. А Ермин Браво и ја који му играмо родитеље, смо се јако трудили да се са њим прво упознамо ван снимања”, рекла је Минићева.

Исидора, упркос богатој каријери, први пут игра у трилеру какв је Позив.

„Било ми је занимљиво. Пре свега сам изненађена била да су ме одабрали и позвали да ја то радим. И дуго нисам имала неки такав изазов. Увек ме ставају у неке шаблоне – она добра за ово или за оно. Ово је стварно било, како кажем, сакрити до последњег тренутка, а опет нешто играти, завести публику. Ја сад не знам, жао ми је, нисам још погледала овај други део који је ишао, али било ми је мало и тешко јер то је толико богат сценарио”, објаснила је.

Није уобичајено да шест жена носи серију. У Позиву, у питању се све добре глумице, остварене и различите, свака посебна на свој начин.

„Ја сам имала сусрет са Миром Јоковић, што ми је посебно драго, мислим, то је једна сцена. Али ипак смо мало се и подружиле и причале и могла сам и да нешто видим како она ради ствари. Ту је био Ермин Браво и Нада Шаргин као жена и мала Даница, овај, Даница је фантастична, она је девојчица исто изабрана на натуршчик, али је дивну улогу направила. Наду знам од раније и то је била моја екипа, али сам фасцинирана рецимо Аном Франић, која је фантастична и после дужег времена, нисам је много гледала, имала је своју паузу, али стварно се онако вратила на екран велелепно у оној улози”, истакла је глумица.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије