Почело емитовање серије о трговини бебама "Калуп"

Играна мини серија "Калуп", која у средиште пажње ставља случај трговине бебама, почела је првом епизодом на Првом програму РТС-а. Серија је један од победника медијског конкурса Делегације Европске уније, а реализована је у продукцији "Монте ројал пикчерс" и "Телекома Србија".

Потресна сведочења родитеља који тврде да су им деца нестала у породилишту и чињеница да афера траје још од седамдесетих година двадесетог века, подстакле су креаторе серије Калуп, да поставе питања: Да ли је држава учинила све да дође до истине и колика је одговорност медија који људским драмама приступају на сензационалистички начин.

Мини серију Калуп осмислила је и продуцирала Бојана Маљевић, која је због веродостојности и осетљивости теме сарађивала са судијом Миодрагом Мајићем. Прави баланс између криминалистичког жанра и релевантне друштвене теме, потражио је Вук Ршумовић. 

"Имамо двоје главних јунака, то је приватни истражитељ Љуба Симић кога игра Миша Обрадовић, и Наталија Велисављевић коју игра Нада Шаргин, чији случај он истражује. Они су носиоци комплетне серије. Серија прати тај један случај, њен случај, док се сви остали ликови појављују једном, два пута, евентуално три, тако да је то било специфично. Трудио сам се да и од тих карактера који се појављују само једном, да и од њих направим комплексне ликове, да не буду само функција у причи", испричао је Ршумовић. 

Лична преиспитивања, однос породице, пријатеља, али и државе према појединцу који тражи истину, неки су од проблема са којима се суочава главна јунакиња. 

"Мени се учинило, као и Вуку, да је то неко ко се страшно много борио за решење тог проблема пре 20 година и неколико година потом, а онда некако као да се жена зауставила, утрнула као да је стала у времену и простору, и онда главни лик покреће ту жељу да ипак нађе истину", изјавила је Нада Шаргин.

Наредних дана, после Дневника и специјалних емисија о коронавирусу, емитују се и серије Јужни ветар и Тајкун

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се