„Зима долази“ и односи 12 Емија

Серија „Игра престола“ освојила је награду Еми за најбољу драмску серију другу годину за редом и постала најнаграђиванија телевизијска серија у историји.

Потпредседница (Veep) поново је добила награду за најбољу комедију, а Џулија Луис-Драјфус која игра главну улогу награђена је рекордним шестим Емијем за најбољу глумицу у комедији.

Џефри Тембор освојио је награду за најбољег глумца у комедији за улогу у серији Транспарентно (Transparent).

Изненађење су били добитници награда за најбоље улоге у драмским серијама. Реми Малек и Тајтана Маслани победили су у јакој конкуренцији за улоге у серијама Господин Робот (Mr. Robot) и Црно сироче (Orphan Black).

Игра престола добила је укупно 12 награда на синоћној додели Емија, па је заједно с наградама Еми у техничким категоријама додељним прошлог викенда освојила укупно 38 Емија и тиме постала најнаграђиванија серија икада, престигавши серију Фрејзер која има 37 Емија.

Серија Народ против О Џеј Симпсона (The People of O.J. Simpson) добила је пет Емија.

Награде за најбоље споредне улоге у драмским серијама добили су Меги Смит за Downton Abbey и Бен Менделсон за Bloodline, а за најбоље споредне ликове у комедијама награђени су Луи Андерсон за Баскетс и Кејт Макинон за Saturday Night Live.

На додели награда додакнуте су и политичке теме, а звезда Луис Драјфус се осврнула на републиканског кандидата за председника Доналда Трампа и његово обећање да ће изградити зид на граници с Мексиком.

„Желела бих да искористим ову прилику да се лично извиним за тренутну политичку климу. Мислим да је 'Потпредседница' срушила зид између комедије и политике. Наша серија је почела као политичка сатира, али сада изгледа више као трезвен документарац“, рекла је глумица.

Тембор, који у серији игра транссексуалца, позвао је Холивуд да више запошљава трансексуалне особе и да он буде последњи глумац који није трансексуалац који ће добити такву улогу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара