За успех филма важна и добра атмосфера

Српски кандидат за Оскара, „Дневник машиновође“ у режији Милоша Радовића, затворио је синоћ у лесковачком биоскопу девети по реду Фестивал филмске режије ЛИФФЕ.

Према речима главног глумца, Лазара Ристовског, идеју за филм су добили режисер Милош Радовић и он заједно, јер обојица имају важне људе у свом животу који су обављали послове блиске машиновођи.

Радовићев деда, подсетио је Ристовски, био је машиновођа, а и отац прослављеног српског глумца је такође радио на железници.

„Цео мој живот је повезан са железницом на овај или онај начин. А кад смо већ ту и помињемо Жику Павловића, он је сам рекао да нема доброг филма ако се у њему не појави неки воз“, рекао је Ристовски.

Улога Илије, коју Ристовски игра у Машиновођи, другачија је, каже, јер ју је Радовић писао по њему: „Била је то помало шизофрена ситуација – играти себе а опет играти човека који је згазио 28 људи и којег зову шампион у томе“.

Редитељ Милош Радовић подсећа да је светска премијера филма одржана на филмском фестивалу у Москви и да се већ тада показало да овај филм добро пролази код публике, јер су на тој смотри гледаоци одабрали Дневник машиновође за најбоље остварење.

Како је навео, пракса доброг прихватања од стране публике наставила се и на регионалним фестивалима попут херцегновског и палићког, па је тако било и у Лесковцу.

И глумци и редитељ су, иначе, како је Радовић навео, поносни због тога што је тај филм српски кандидат за Оскара, додајући да им, наравно, нико не брани да маштају и сањају о награди, мада ће то, закључио је, бити веома изазовно.

Осим Ристовског у филму играју Петар Кораћ, Мирјана Карановић, Павле Ерић, Јасна Ђуричић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара