Панчевачки Светионик филму „Елдорадо XXI“

Награду Светионик за најбољи филм трећег издања ПАФФ-а добио је филм „Елдорадо XXI“ Саломе Ламас, за „формално радикалан портрет екстремне тегобе који континуирано указује и проблематизује своју аутсајдерску позицију“.

Посебно признање жирија трећег филмског фестивала ауторског дугометражног и кратког филма у Панчеву добио је филм Ане Русилон Ја сам народ, за „интиман приступ и прецизан редитељски поступак који успева да креаира простор за своје протагонисте, како би се ухватили укоштац са историјом и рефлектовали је док се одвија пред њиховим очима“, наводи се у саопштењу организатора.

Награда Димњак, за најбољи кратки филм додељена је на свечаности одржаној у дворани Културног центра Панчева, филму Десет блокова даље Микија Полонског.

Жири је донео одлуку да награди и филмове: Парк Ранде Мароуфи за најбољу режију, Транзиција за најбољу монтажу (награђена Јелена Максимовић), Бела птица за најбољег директора фотографије (Иван Марковић), Под сунцем за најбољи сценарио (Кју Јанг), Лисица за најбољег глумца (Никос Зегкиноглоу) и Ана за најбољу глумицу (Евгенија Додина).

Панчево филм фестивал је манифестација посвећена неговању и промоцији независне ауторске кинематографије и филмова који негују оригиналан и кинематографски узбудљив приступ наративу, форми, структури и естетици.

Фестивал организују млади филмски радници и уметници из Панчева и околине окупљени око удружења грађања Панчевачки филмски фестивал, у сарадњи са Домом омладине Панчево и Културним центром Панчева, а под покровитељством Министарства културе и информисања Србије и Града Панчева.

Фестивал је трајао од 7. до 11. септембра, а улаз на све филмске пројекције и пратеће програме био је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара