Редитељ Џорџ Милер председник жирија Канског фестивала

Творац филмског серијала „Побеснели Макс“, аустралијски редитељ Џорџ Милер, председаваће жирију овогодишњег 69. Канског филмског фестивала, открили су организатори.

Редитељ чији је филм Побеснели Макс: Аутопут беса приказан у Кану ван такмичарске селекције прошле године, наследиће Американце Џоела и Итана Коена на челу канског жирија.

„Какво је неизмерно задовољство бити у центру фестивала пуног историје који открива бисере светског филма и страствено расправљати са својим колегама у жирију. То је велика част, не бих је пропустио низашта на свету“, навео је 70-годишњи синеаста у саопштењу после објаве о његовој улози на чувеној француској филмској смотри, која ће бити одржана од 11. до 22. маја 2016. године.

Редитељ, сценариста и продуцент Џорџ Милер познат је по свом филмском серијалу Побеснели Макс који је лансирао каријеру Мела Гибсона.

Први филм Побеснели Макс изашао је 1979. године и имао светски успех. Уследила су остварења 1981, 1985. године и последњи, четврти део франшизе који је приказан прошле годне, после 30 година паузе.

Аутопут беса је добио десет номинација за овогодишњег Оскара који се додељује 28. фебруара, између осталог, и у категоријама најбољи филм и најбољи редитељ.

Џорџ Милер је такође режирао комедију Вештице из Иствика (1987), драму Лоренцо (1992) филм Бејб два, прасе у граду (1998), као и анимирани филм Happy Feet, који је добио Оскара за најбољи анимирани филм 2007. године, и Happy Feet 2 (2011).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се