Бајић и Ршумовић код српског амбасадора у САД

Поводом веома успешног завршетка Фестивала српског филма, традиционално одржаног у Чикагу и Вашингтону, амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама, његова екселенција господин Ђерђ Матковић, примио је организаторе фестивала, као и госте из Србије - редитеље Радоша Бајића и Вука Ршумовића.

Овогодишње издање Фестивала српског филма у САД, публици је представило сва значајнија остварења најновије српске кинематографије.

Тако су посетиоци ове године имали прилику да погледају филмове Енклава, Без степеника, Аманет, Бићемо прваци света, који су наишли да одличан пријем, али је највећe интересoвање присутних свакако изазвао филм За краља и отаџбину, редитеља Радоша Бајића, као и венецијански победник 2014. године, филм Ничије дете аутора Вука Ршумовића.

На пријему уприличеном у част гостију, амбасадор Матковић је говорио о важности овог фестивала и сличних манифестација за српску заједницу у САД, истакао да ће српска амбасада и убудуће снажно подржавати Фестивал српског филма и том приликом се посебно захвалио Славици Петровић и Дрини Рајић на ангажовању и успешној организацији ове културне манифестације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара