„Чорба од канаринца“, од водвиља до мелодраме са суморним елементима

У оквиру домаћих премијера суботом, још један играни ТВ филм снимљен у продукцији РТС-а. „Чорба од канаринца“ у режији дебитанта Бојана Воркапића, снимљена је по мотивима истоименог текста истакнутог драмског писца Милоша Радовића.

Након извођења на позоришној сцени, савремена прича на вечиту тему мушко-женских односа и на филму. Новопечени пар, брачна криза, архетипске ситуације у фокусу су Чорбе од канаринца.

Истовремено судбине главних јунака испреплетане су са животом у Србији у последњих неколико деценија.

Драма са елементима горке комедије и фантастике, добар је полигион за показивање слојевитости и теме и глумачког умећа Паулине Манов и Небојше Илића.

„По мери искрености коју има Милош Радовић и по мери дара, ликови личе на свакога од нас. Сваки гледалац могао би да види себе у неком од ликова и то би могла да буде његова мала исповест“, каже глумац Небојша Илић.

„Они се договоре да проживе цео свој живот и оно што се деси апсолутно је могуће да се догоди свакоме, само што је овде то зачињено неким финим детаљима“, истиче глумица Паулина Манов.

Око филма Чорба од канаринца окупио се млади креативни тим и сви су дебитанти. Од сценографа, костимографа, директора фотографије, монтажера до редитеља и сценаристе Бојана Воркапића.

„Као што и само име каже, Чорба од канаринца је један бућкуриш нашег живота у коме све почиње као неки водвиљ, неозбиљно, а на крају се завршава као једна мелодрама са тамним, суморним елементима“, објашњава режисер.

Ипак, изнад свих жанровских оквира у телевизијском филму Чорба од канаринца лебди универзум љубави, у шта ће се гледаоци РТС-а уверити после новогодишњих празника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара