Екипа филма „Махнитост“ у Београду због 21. ФАФ-а

Редитељ Емин Алпер, глумац Беркај Атес и продуцент Енис Костепен представили су у Дому омладине Београд филм „Махнитост“ који конкурише за Гран-при 21. Фестивала ауторског филма.

Екипа филма „Махнитост“ у Београду због 21. ФАФ-а Екипа филма „Махнитост“ у Београду због 21. ФАФ-а

Чланови екипе остварења Махнитост новинарима су говорили о актуелној ситуацији у Турској и како су то приказали кроз свој нови филм. Редитељ Емин Алпер прецизирао је да је реч о његовом првом сценарију, а другом филму.

Махнитост сам написао много пре, али због техничниких потешкоћа нисам могао да га снимим одмах. Сниман је у предграђу Истанбула и мислим да је успео да дочара начин живота, али и како обични људи прихватају параноичне ситуације“, истакао је редитељ.

Један од главних глумаца Беркај Атес изузетно је задовољан филмом и сарадњом са редитељем.

„Направили смо филм који снажно осликава стање духа човека у модерном добу. Дочарали смо тај осећај параноје и страха од опасности за коју нико није сигуран да постоји“, рекао је Атес.

Продуцент остварења, Енис Костепена, приметио је да Турска због своје географске позиције има велике могућности за развијање филма.

„Некад нас сврставају у филмове са истока, а некада са Балкана. То доноси велике могућности за сарадњу са уметницима са свих страна. Тако је и овај филм настао у сарадњи са румунским ауторима“, објаснио је Костепен.

После пројекције филма Махнитост вечерас у Дому омладине биће одржан разговор са редитељем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво