Читај ми!

Флеминг хтео да Хичкок оживи Бонда

Творац серије романа о Џејмсу Бонду, британски писац Ијан Флеминг, желео је да филмску адаптацију својих шпијунских прича повери Алфреду Хичкоку.

Сада већ давне 1959. године, Ијан Флеминг се директно обратио мајстору напетог филма и замолио га да режира Операцију гром, што је требало да буде први део серијала.

Алфред Хичкок је, међутим, одбио понуду јер није желео, како је сматрао, да након остварења Север северозапад сними још један „трилер“.

Флемиг ипак није одустао од своје идеје и 1961. године поново је предложио да Хичкок режира филм о Џејмсу Бонду.

Овог пута су се препречили историјски продуценти саге, Хари Салцман и Алберт Броколи који су сматрали да је Хичкок „превише скуп“.

Очигледно је да нису ни слутили да ће агент 007 већ од првог филма постати један од најрентабилнијих хероја у историји седме уметности.

Одлуком Салцмана и Броколија, остварење Др Но је режирао Теренс Јанг који ће снимити још два филма о Бонду: Из Русије с љубављу и Операција гром. У главној улози нашао се тада мало познати глумац Шон Конери, мада је Флеминг, наводно на Хичкокову сугестију, тражио да то буде Ричард Бартон који је тада био изузетно популаран.

Једно је сигурно, да је Хичкок којим случајем режирао филм о славном шпијуну, Џејмс Бонд би био много сличнији јунаку из Флемингових романа: насилнији, циничнији и безобзирнији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара