Читај ми!

Награда за животно дело Микију Манојловићу у Задру

Славни српски глумац Предраг Мики Манојловић добио је награду фестивала у Задру „Томислав Пинтер“ за изузетан допринос филмској уметности. Признање које носи име по великом сниматељу уручено му је на свечаном отварању 6. Авантура филм фестивала протеклог викенда, пишу хрватски медији.

Директор фестивала, редитељ Сергеј Станојковски захвалио је на подршци овој манифестацији која је значајна за Задар, а Манојловић је са посебним емоцијама примио признање.

Станојковски је својевремено сарађивао са значајним хрватским и југословенским уметником Пинтером (1926-2008). Управо је Пинтер снимао култни филм редитеља Рајка Грлића Само једном се љуби (1981), у којем је Манојловић остварио маестралну улогу.

„Ради се о човеку који је кроз своју камеру видео више од других“, рекао је Манојловић.

Говорећи о суштини филма, приметио је да „ви сами можете бити врло добри, али у питању је нешто много више, а то је целина и смисао тога што радите“.

„То је Пинтер имао и због тога је он био заиста стваратељ, а не само велики сниматељ фантастичних слика. Пинтер спада у пар креативних људи које сам у животу срео и који су ми дозволили да дођем до њих и подстакли ме да даље размишљам и радим на начин на који радим и даље. Он је неко ко је видео све око себе и врло брзо улазио у смисао појединца и групе. Зато ми ова награда пуно значи“, изјавио је Манојловић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара