Читај ми!

Домаћи кандидати за Оскара

Шест филмова ове године испунило је услове да се нађе у конкуренцији за избор српског кандидата за награду Америчке филмске академије за најбољи филм на страном језику 2015. године.

Ради се о филмовима Бићемо прваци света Дарка Бајића, Бранио сам Младу Босну Срђана Кољевића, Енклава Горана Радовановића, Непослушни Мине Ђукић, Ничије дете Вука Ршмумовића и Споменик Мајклу Џексону Дарка Лунгулова, преноси Танјуг.

Академија филмске уметности и науке Србије именовала је 20 академика филмске уметности за чланове Стручног одбора АФУН за избор нашег кандидата за Оскара.

Састав Стручног одбора изабран је на основу личног пристанка чланова који нису у сукобу интереса са пријављеним филмовима, а америчка академија одобрила је избор чланова Стручног одбора АФУН.

Стручни одбор са једногодишњим мандатом су филмолог Петар Волк - председник, чланови продуцент Аврамовић Александар, директор фотографије Владић Радосав, редитељ Влајић Вера, монтажер Вукобратовић Љиљана Лана, глумци Гонцић Предраг Буле, Гутовић Милан Лане, Ђокић Дара и Живковић Радмила.

Чланови жирија су и монтажер Ђокић Јелена, филмолог Зечевић Божидар, редитељ Јелић Милан, сценограф Јеремић Миленко, сценограф Кљаковић Миљен Крека, композитор Ковач Корнелије Бата, редитељ Лекић Мирослав, редитељ и директор фотографије Николић Божидар Бота, директор фотографије Спасић Милан Папи, продуцент Цветановић Зоран и маска Шубић Додочић Мартина.

Стручни одбор ће од 1. до 4. септембра у биоскопу „Рода“ прегледати пријављене филмове и, након стручне расправе, гласати у складу са правилима америчке и домаће академије.

Резултати гласања биће јавно саопштени, наводе из АФУН-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара