Читај ми!

Сем Вортингтон у екранизацији „Колибе“

Књига Вилијема Пола Јанга „Колиба“, која је узбуркала читалачке страсти и поставила рекорде на светским топ-листама, ускоро ће бити преточена у високобуџетни холивудски филм, најавио је српски издавач тог романа „Лагуна“.

Улогу Мека тумачиће Сем Вортингтон, звезда Аватара, а у улози Бога видећемо Октавију Спенсер, добитницу Оскара. Филм режира писац и редитељ Стјуарт Хезелдин.

Аутор романа Колиба Вилијем Пол Јанг истиче да је пут од књиге до филма био дугачак и компликован, али да је неизмерно срећан због онога што је постигнуто.

„Веома сам узбуђен што имам ретку прилику да учествујем у процесу снимања. Када се снима филм по књизи, аутори често буду изостављени из реализације. Ипак, након бројних разговора са дивним људима из Холивуда, речено ми је да ће моје мишљење бити важан део филма. Имајући све то у виду, убеђен сам да ће филм верно пренети поруку и дух књиге“, каже Јанг.

„Лагуна“ је 2009. године објавила Колибу, која је одмах постала бестселер. Јанг је књигу написао као дар својој деци, али је уз помоћ пријатеља она пронашла пут до читалаца широм света.

У овој причи девојчица Миси је отета током породичног летовања, а докази да је вероватно убијена нађени су у напуштеној колиби у дивљини Орегона. После четири године њен отац Мек добија сумњиву поруку којом га неко, наизглед Бог, позива да дође у ту колибу. Упркос здравом разуму, он одлази тамо, враћа се у свој најгори кошмар, али оно што ће затећи у колиби заувек ће га изменити.

У свету у којем је вера све мање важна, Колиба се рве са безвременим питањем: где је Бог у свету испуњеном неизрецивим болом? Одговори које ће Мек добити запањиће, а можда и преобразити читаоце, као што су преобразили њега, наведено је у саопштењу „Лагуне“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара