Читај ми!

Бане Трифуновић у регионалној комедији „Хиљадарка“

Филмска комедија Ненада Ђурића „Хиљадарка“ окупила је импресивну глумачку екипу из региона, коју ће публика видети у биоскопима од средине септембра, најавио је "Con film".

Редитељ успешне комедије Небо изнад крајолика, Ненад Ђурић завршио је нови потенцијални хит, у босанско-херцеговачкој, хрватској и српској копродукцији, преноси Танјуг. Филм Хиљадарка снимљен je у Општини Бановићи у Босни и Херцеговини. На овом амбициозном пројекту, према оригиналном сценарију успешног босанско-херцеговачког писца Зилхада Кључанина, радило се неколико година.

Према синопсису, младић Атиф Куртовић (игра га Бранислав Бане Трифуновић) први пут у животу силази у рударску јаму како би наставио тамо где је његов сада пензионисани отац стао и постаје рудар-ударник.

Његова судбина се убрзо мења, када буде изабран за лице које ће красити највреднију новчаницу у држави, у износу од хиљаду динара, такозвану хиљадарку. Атиф ће се наћи на путу за Београд где ће га Титов лични фотограф (глумац Жељко Перван, познат из Вечерње школе) фотографисати и тако постаје део историје.

У причу ускоро улази млада девојка чији надимак није случајно „Хиљадарка“, у коју се Атиф до ушију заљубљује. Игра је Аида Буква (Магацин Кабаре шоу).

Када Тито (Никола Којо) најави личну посету Атифовом родном градићу за све јунаке ове симпатичне приче почиње авантура коју ће памтити до краја живота.

Комедија Хиљадарка посебна је по томе што је окупила најимпресивнију глумачку поделу у једном филму у последњих неколико година.

Тако се уз поменуте глумце појављују Мима Караџић, Моамер Касумовић (ТВ-серија Луд, збуњен, нормалан), Славен Кнезовић (Људождер вегетаријанац) и други.

Директор фотографије је Душан Јоксимовић, чији најпознатији рад камером укључује Лепа села лепо горе, Ране, Муње, Ми нисмо анђели и Параду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара