Читај ми!

Биковић међу „Бездушнима“

После запажене улоге у филму Никите Михалкова „Сунчаница“, један од најуспешнијих српских глумаца млађе генерације Милош Биковић игра у једном значајном остварењу руске кинематографије. Тумачи једну од главних улога у наставку хит филма „Бездушни“, заснованом на бестселеру Сергеја Минајева, који ускоро стиже у домаће биоскопе.

Од фудбалске до кошаркашке легенде у српским филмовима Монтевидео и Бићемо прваци света. Од официра у Сунчаници до мага иновационих технологија у другом делу Бездушних редитеља Романа Пригунова.

Вишеструко надарен, харизматични, самоуверен пред камером, Милош Биковић полако али сигурно гради пут ка светској слави.

Ипак, за разлику од многих колега који се труде да прокрче пут ка Холивуду, упустио се у изазове источног глумачког подручја, где је све успешнији.

„Волео бих да снимам и у Јапану и у Холивуду. Оно што ми се допада код Руса је то што су они извор модерне глуме. И цео Холивуд је постављен на њиховом систему, и наша школа је постављена на њиховом систему, тако да мислим да је за мене глумачки важно то што радим са људима који су учили од људи који су лично познавали Станиславског и Чехова“, каже Биковић.

У атрактивно снимљеном политичком трилеру Бездушни 2, који приповеда о занимљивим болним темама савременог друштва где сурови капитализам оставља последице на духовни развој човека чинећи га бездушним, Биковић је уз популарног руског глумца Данила Козловског главни јунак.

„Он је алтер его главног јунака. Више не смем да вам кажем. За мене је било важно да се пре свега склоним из ових епоха и историјских филмова“, додаје млади глумац.

„Има у себи спојене принципе најбољег америчког 'стори телинга' и најбољег руског приповедања неких вредности без којих мислим да је човеку тешко да живи“, рекао је о свом новом филму.

Уз покретне слике, окренут је и позоришту, али и писаној речи. Боравак у Русији инспирисао га је да се посвети и поезији...

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се